Yderligere information

Land

Område

Underområde

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Louis Jadot Santenay Clos de Malte 2003

kr.359,00

På lager

Varenummer (SKU): 468-1-2 Kategorier: , , ,
Producent

I 1859 grundlagde Louis Henri Denis Jadot sin vinvirksomhed. På dette tidspunkt havde Jadot-familien allerede sublime jordbesiddelser, blandt andet den legendariske 1. Cru Clos des Ursules i Beaune. I årene siden er der løbende føjet marker til, og i dag ejer Louis Jadot over 150 hektar af de fineste vinmarker, og er således et af Bourgognes betydeligste Domaines.

Jadots vinmager gennem 42 år, Jacques Lardière, lavede Bourgogne som den oprindeligt smagte: Af dens terroir. Jacques Lardière ønskede at trække det maksimale ud af druerne; ikke kun frugten, men også mineraliteten og terroirpræget. Det kræver en lang maceration på drueskindet under vinifikationen. 30 dage eller længere, omtrent dobbelt så lang tid, som hos andre i Bourgogne. Det gør Jadots rødvine usædvanligt komplekse, mørke og lagringsværdige.

I 2012 trak Lardière sig tilbage fra de daglige pligter, men er fortsat konsulent for sin efterfølger og kollega gennem de seneste år, Fréderic Barnier, der fremstiller vinene i samme ånd og med minimum intervention. Direkte adspurgt om der da ikke skal ændres noget, svarer Fréderic, “..Jo, farven på væggene i kontoret..” Kvalitet har altid haft øverste prioritet hos Louis Jadot. I Robert Parkers bog, The World’s Greatest Wine Estates, udpeges Bourgognes tretten bedste producenter. Kun én af producenterne ligger i Beaune – og det er Louis Jadot.

Område

Santenay er den næst sydligste kommune i den gyldne skråning, Côte d’Or. Jordbunden er her mere lig den man finder i Côte de Nuits end Côte de Beaune, og det giver Santenay vinene masser af styrke og en somme tider lidt rustik stil. I Santenay ejer Louis Jadot hele det 7 ha store Clos de Malte, der har en smuk beliggenhed I en lille dal for foden af en lodret klippevæg. Vinen er et af de bedste køb i hele Côte d’Or. Undergrunden er klippefyldt og der er kun et tyndt lag jord. Det giver en lækker terroirpræget Santenay.