Tilbud

Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Land

Område

Allergener

Sulfitter

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Lovely Lilly Pinot Noir 2019

kr.99,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 7554-1 Kategorier: , ,

Lovely Lilly Pinot Noir stammer fra Baden i Tysland, hvor ægteparret Silke og Hans-Bert et mindre vineri i en ældre hangar. Der laver de Spätburgunder og Pinot Noir.

Vinen Lovely Lilly er opkaldt efter Hans-Bert og Silkes nu afdøde terrierhund Lilly, som til sidst nærmest skulle bæres ind og ud af bilen, men ellers i mange år var en trofast følger i alle processer, både i vinmarkerne og i kælderen. Det er den, der stadig er afbildet på etiketten.

Lovely Lilly Pinot Noir høstet på forskellige parceller i Baden-området, med vinstokke som er mellem 3 og 25 år gamle (gennemsnittet: 15 år). Druerne er håndplukket i den sidste halvdel af september, gennemgår en total afstilkning ved ankomsten til kælderen og gæres køligt på åbne rustfrie ståltanke med 4 daglige omrøringer i 10 dage. Efter en malolaktisk gæring, bliver vinen modnet i 12 måneder på store, brugte træfade og derefter 3 mdr. på ståltanke.

Pinot Noir Lovely Lilly er mere til den liflige og delikate side, end til den kraftige. I duften finder man klassiske toner af kirsebær, kirsebærsten og hindbær. Smagen er sprød og kølig, med en udmærket struktur og en behagelig afrundet finish. Det er en meget charmerende Pinot Noir som bør serveres let afkølet. Prøv den til pasta- og risottoretter med fjerkræ, kalv eller svinekød, til gratinerede retter, til grønsagsretter og til grillet fisk.