Yderligere information

Varetype

Land

Producent

Størrelse

fl. 70 cl.

Økologisk

Nej

Metaxa 7 stjerner

kr.195,00

På lager

Varenummer (SKU): 1960 Kategorier: , , ,
Metaxa 7 stjerner

Metaxa 7 er en fortrinlig græsk brandy, skabt af det anerkendte destilleri Metaxa, der har opbygget en lang arv inden for produktion af kvalitetsbrandy. Dette produkt er kendetegnet ved sin blanding af forskellige destillater og en modningsperiode på mindst 7 år i egetræsfade.

Med sin gyldne farve og karakteristiske smagsprofil tilbyder Metaxa 7 en velafbalanceret oplevelse. Aromabuketten er ofte præget af noter af honning, tørrede frugter og lette krydderier. Smagen er rund og blød med subtile antydninger af vanilje, karamel og en behagelig sødme. Denne brandy har også en let nøddeagtig karakter, der tilføjer kompleksitet til oplevelsen.

Metaxa 7 er velegnet til at nyde ren ved stuetemperatur, så du kan sætte pris på dens nuancer i fuldt omfang. Den kan også serveres med is for en mere forfriskende drik. Derudover er denne brandy alsidig nok til at bruges i cocktails, hvor dens karakteristiske smag kan give en unik dimension til drinks.

Denne græske brandy er en ideel ledsager til hyggelige stunder, fejringer eller som en gave til dem, der værdsætter en velafbalanceret og velsmagende brandy. Metaxa 7 repræsenterer en tilgængelig indgang til Metaxa-serien og er perfekt for dem, der ønsker at udforske den rige verden af græsk brandy.

 

Produktion

Den nøjagtige opskrift på Metaxa, som stammer tilbage fra 1888, er en velbevaret hemmelighed den dag idag. Den består af en blanding af brandy, krydderier og vin. Processen bag er forholdsvis lang: i første omgang dobbeltdistilleres en række forskellige vine, og distillatet opbevares i kældre på små nye, franske fade. Disse har mindre porrer end de amerikanske, hvilket forhaler udvekslingen mellem fadaromaen og vinen og giver dermed et mere forfinet og raffineret produkt. Nogle af distillaterne flyttes til større fade på 3 kubikmeter for at modne yderligere.
Disse anvendes som krop i det endelige blend. Modningsperioden kan være alt mellem 3 år (3 Stjerner) og 30 år (Grand Reserve). Anden del af processen foregår parallelt hermed: vin på moscato druer modner næsten 2 år i brugte Metaxa fade. Vinen opnår derved en mørk karamel farve med en rig aroma af tørrede frugter, lavendel, hvide roser og forskelligere krydderier, som er karakteristisk for moscato druen. Smagen er rig og sød.

Den hemmelige process

Tredje del af processen er den bedst bevarede hemmelighed, og kun få personer i firmaet kender den præcise fremgangsmåde og den nøjagtige opskrift. Først blandes et mix af forskellige krydderier og distilleret vand. Rosenblade, krydderier og urter blandes efterfølgende i. Det endelige mix har en meget kompleks og aromatisk karakter med duft af rose, peber, laurbærblade, kanel og muskatnød. Blandingen får herefter lov at udvikle sig i mindst 6 måneder. Afslutningsvis køles den ned til minus 6 grader i 48 timer og filtreres.
Til sidst blandes de 3 delkomponenter således, at det endelige produkt altid vil have samme kvalitet, smag, farve og aromaer. Det betyder selvfølgelig en justering af farven, balancering af alkoholen og – hvis nødvendigt – en tilføjelse af lidt ung moscato vin for at afrunde smagen. Metaxa kommer som 6 forskellige typer: 3 stjerner, 5 stjerner, 7 stjerner, 12 stjerner, Grand Reserve og Private Reserve.Antallet af stjerner angiver det antal år, blendet har modnet på fade.