Tilbud

Yderligere information

Land

Område

Producent

Underområde

,

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Mocali Brunello di Montalcino Notte Stellata 2018

Original price was: kr.249,00.Current price is: kr.200,00.

På lager

Varenummer (SKU): 5244-1 Kategorier: , ,
Mocali Brunello di Montalcino Notte Stellata 2018

Mocalis Brunello di Montalcino Notte Stellata laves ud fra en traditionel filosofi, med 36 måneders lagring på botti di rovere, dvs. store egetræsfade. Disse fade er typisk brugte og derfor forholdsvis neutrale og afgiver kun i meget moderat grad fadkrydderier til vinen. Brunello di Montalcino fik DOCG-status i 1980 og vintypen hører til blandt de mest prestige-omgærdede fra Italien og anses af mange for at være det ypperste udtryk for Sangiovese. Vinene værdsættes for deres aromatiske sammensathed og fløjlsbløde tekstur og disse træk genfindes i den Brunello di Montalcino, som familien har valgt at kalde Notte Stellata, stjerneklar nat, og den sælges eksklusivt i Danmark.

Oplevelsen: Rubin- henimod granatrød farve. Vinen fortjener dekantering og fremviser da en typisk Brunellonæse med noter af tobak, læder, lakrids og frisk og tørret frugt. I munden opleves den karakteristiske, raffinerede smagsfylde og fløjlstekstur, og vinen udvikler under iltens virkninger en skøn vedholdenhed i smagen.

Noter: Kirsebær, blommer, hindbær, Blommer, bladtobak og lakrids.

Velegnet til: Pappardelle al ragù, Ribbensteg med timian og rosmarin, Vildsvin, Stegt og grillet rødt kød, Abbacchio con patate al forno eller Piccione tartufato

Mocali

Ejendommen ligger på località Mocali i den sydvestlige del af Montalcino, ca. 5 km sydvest for selve Montalcino by. Mocali ejes af familien Ciacci, der siden 1956 har haft jord her, og Dino Ciacci var i 1967 en af de 25 medstiftere af Consorzio del Vino Brunello di Montalcino, hvis mål stadig er at styrke områdets identitet og promovere vinene, og i 2023 var der 203 vinbrug i sammenslutningen. Nu er det Dinos barnebarn, Tiziano Ciacci, der sammen med hustruen Alessandra står i spidsen for familie-vinbruget, der har 43 ha jord i Montalcino, hvoraf de 16 er udlagt til dyrkning af vin, mens der er 2 ha med oliventræer. Den årlige vinproduktion er på ca. 150.000 flasker årligt. Mocali begyndte først at flaske vin med egne etiketter i 1990, hvor også den første Brunello di Montalcino så dagens lys.

Gennem årene har man arbejdet med at øge kvaliteten og skabe stadig mere elegante vine, der er velomtalte i den kritiske presse. De er stadig i den prisrimelige ende af skalaen, hvilket er en sjældenhed for området. Familien arbejder fuldtonet økologisk med vægt på bæredygtighed og respekt for miljøet og det omgivende økosystem. Der laves en stilfuld Rosso og tilgangen til Brunello di Montalcino er at benytte store slavonske og franske botti di rovere til den almindelige udgave og til Riserva, mens enkeltmarksvinen fra Vigna delle Raunate laves med lagring på store tini af fransk eg, og den modnes på en kombination af franske tonneaux og store fade. Familien lavede første gang i 2018 en Brunello di Montalcino Notte Stellata, der er en private label, lavet til Adriat Vinimport, og her kan man få en troværdig Brunellooplevelse i et prisniveau, der sjældent ses.