Tilbud

Yderligere information

Område

Allergener

Sulfitter

Land

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Norton Barrel Select Chardonnay 2022

kr.99,00

På lager

Varenummer (SKU): 2966-1-1-1 Kategorier: , ,
Norton Barrel Select Malbec – best value

Som ung er Norton Barrel Select Malbec dyb rød med et svagt violet skær. På næsen finder man figen og blomme med brombær henover. Den velafstemte runde smag er lang og indsmigrende. En mønster Malbec til en meget rimelig pris og i en stil langt de fleste vil nyde.

Vinmager David Bonomi, der af Decanter er kåret som en af Top 10 vinmagere i Sydamerika og af Tim Atkin til Winemaker of the Year 2020, anvender druer fra Nortons egne marker i 950 meters højde til denne signatur Malbec. Vinstokkene er fra 20-30 år gamle. Mosten gærer ca. 10 dage ved 22 grader og den malolaktiske gæring foregår naturligt. Halvdelen af vinen lagrer på 1 år gamle fade af fransk eg i 3 – 6 måneder og resten lagrer på tanke. Vinen er naturligvis filtreret nænsomt inden aftapning.

Mendoza – centrum for Sydamerikas allerbedste vine

Mendoza ligger i det vestligste Argentina, lige for foden af de imponerende Andesbjerge, der har Aconcagua som det højeste med lige knap 7.000 meters højde. Det højeste udenfor Himalaya. Ud over at være en meget imødekommende lille storby, er Mendoza centrum for langt det meste af Argentinas high-end vinproduktion. Selvom der har været produceret vin i Mendoza i mere end 150 år, er det først de seneste få årtier, Mendoza har markeret sig med en meget bred vifte af internationalt anerkendte top vine.

Norton – blandt de bedste pionerer

Bodega Norton blev grundlagt af den engelske jernbane ingeniør Edmund James Palmer Norton i 1895. Et fun fact er, at han blev født i Haderslev i 1865. Han fik godt 25 år senere til opgave at etablere den vildeste jernbane tværs over de næsten uovervindelige Andesbjerge. På vejen hjemad blev han forelsket i området omkring Mendoza og så mulighederne. Han afgik ved døden 1944. Efter en noget omskiftelig tilværelse, ligesom Argentina, blev ejendommen sat til salg og køber blev den anerkendte østrigske forretningsmand Gernos Langes Swarovski, der nok er mest kendt verden over for sine krystaller. Han satte straks sin dynamiske søn Michael Halstrick (kåret til Businessman of the Year i Argentina) til at drive og udvikle Norton, og siden er det gået godt og stærkt. Norton er i dag et af verdens førende vinbrands og kvaliteterne øges år efter år, og de seneste mange år også med vægt på bæredygtighed.