Tilbud

Yderligere information

Område

Allergener

Sulfitter

Land

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Norton Privada Family Blend 2021

kr.195,00

På lager

Varenummer (SKU): 2966-1-2-1 Kategorier: , ,
Norton Privada Family Blend – en vinøs legende

Vinmageen er ingen ringere end David Bonomi. Kåret af Decanter som en af Top 10 vinmagere i Sydamerika. Af Tim Atkin udnævnt til Winemaker of the Year 2020. Der anvendes druer fra Nortons bedste mark i området Lujan de Cuyo i Mendoza. Markerne ligger i 850 – 1100 meters højde og vinstokkene er fra 50 til 80 år gamle. Høsten foregår manuelt og druerne bæres ind i små bakker og håndsorteres på et rullebånd. Mosten macererer i 3 dage ved kun 8-10 grader og herefter gærer mosten ca. 10 dage ved 25 grader. Al vinen ligger minimum 16 måneder på små franske egefade, hvoraf halvdelen er helt nye og resten 1 år gamle. Vinen frigives først til salg efter 6 måneder på flaske.

Dette Privada Family Blend er nok den allermest nuancerede og facetterede vin fra Norton og oftest den højest vurderede af den internationale presse. Farven er dybrød og næsen er kompleks med modne mørge frugter og kaffetoner. Helt ung er smagen en usleben krystal, men efter blot et år på flaske folder den sig flot ud med en anelse egetræ, fantastisk struktur og nogle modne tanniner. Vinen kan sagtens lagre 10 år fra høståret. Det er stort det her, men ikke bare stort og Privada Family Blend er med sin kompleksitet blandt ikonerne i Mendoza.

Mendoza – centrum for Sydamerikas allerbedste vine

Mendoza ligger i det vestligste Argentina, lige for foden af de imponerende Andesbjerge, der har Aconcagua som det højeste med lige knap 7.000 meters højde. Det højeste udenfor Himalaya. Ud over at være en meget imødekommende lille storby, er Mendoza centrum for langt det meste af Argentinas high-end vinproduktion. Selvom der har været produceret vin i Mendoza i mere end 150 år, er det først de seneste få årtier, Mendoza har markeret sig med en meget bred vifte af internationalt anerkendte top vine.

Norton – blandt de sidste pionerer

Bodega Norton blev grundlagt af den engelske jernbane ingeniør Edmund James Palmer Norton i 1895. Et fun fact er, at han blev født i Haderslev i 1865. Han fik godt 25 år senere til opgave at etablere den vildeste jernbane tværs over de næsten uovervindelige Andesbjerge. På vejen hjemad blev han forelsket i området omkring Mendoza og så mulighederne. Han afgik ved døden 1944.
Efter en noget omskiftelig tilværelse, ligesom Argentina, blev ejendommen sat til salg og køber blev den anerkendte østrigske forretningsmand Gernos Langes Swarovski, der nok er mest kendt verden over for sine krystaller. Han satte straks sin dynamiske søn Michael Halstrick (kåret til Businessman of the Year i Argentina) til at drive og udvikle Norton, og siden er det gået godt og stærkt. Norton er i dag et af verdens førende vinbrands og kvaliteterne øges år efter år, og de seneste mange år også med vægt på bæredygtighed.