Yderligere information

Land

Størrelse

fl. 70 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Ouzo Plomari

kr.169,00

På lager

Varenummer (SKU): 2504-1 Kategorier: ,

Denne ouzo er lavet i byen Plomari på øen Lesbos , som er hovedstaden for den berømte drik . Ouzo destilleres med skindet af druerne , som derefter blandes med urter og andre ingredienser inklusive stjerneanis.

Ouzo er den bedste akkompagnement til din aperitif , dine mezes og dine fiskeretter ( blæksprutte , rejepasta, kritharoto).

Men hvordan drikker man denne spiritus ?

Hæld 4 cl. ouzo i et højt, smalt glas. Hvis du ønsker det, kan du også hælde vand i. Tilsæt til sidst isterningerne, som gradvist vil reducere væskens temperatur, samtidig med at aromaerne frigives helt!

Oprindelsen

Ouzo er en anis-baseret brændevin fra Grækenland og grækernes nationaldrik. Ouzo er meget lig absint, blot uden have-malurt. Ouzo er klar, indtil man blander det med vand, hvorefter det bliver mælkehvidt. Dette skyldes at drikken indeholder stoffet anethol, som er opløseligt i alkohol, men ikke i vand. Dette danner bundfald, og den hvide farve optræder. Når man blander ouzo med vand bliver alkoholprocenten lavere, og anetholen falder ud. De gamle grækere, der elskede smagen af ouzo, foretrak særligt ouzo, der var fremstillet på datidens mest berømte destilleri.

Ouzo Isidoros Arvanitis

Historien om Ouzo Plomari Isidoros Arvanitis begynder i 1894 med grundlæggerens berømte opskrift. Isidoros Arvanitis, en vedholdende og perfektionistisk Plomarite (med oprindelse fra Plomari), havde en vision om at skabe den bedste ouzo i verden. Destillering af aromatiske frø og urter fra Lesvos , sammen med aromater, som han søgte på den anden side af jorden, Isidoros Arvanitis, skabte den unikke og berømte Ouzo Plomari , som den dag i dag bevarer sin kvalitet og smag uændret.

Mere end et århundrede senere ændrer intet sig, fordi kvaliteten af ​​Ouzo Plomari Isidoros Arvanitis var og er absolut og unik. Virksomheden, som er 100% græsk og har tilhørt Kalogianni-familien siden 1993, fortsætter med at producere den udsøgte Ouzo Plomari ved hjælp af den samme, hemmelige opskrift med vægt på de fremragende frugter og urter og den samme traditionelle måde at destillere på i små, håndlavede, kobber urner. Den er forseglet i den velkendte traditionelle emballage med den karakteristiske korkprop og tilbyder en værdifuld smagsbalance opnået af de mest udsøgte drikkevarer med oprindelsesbetegnelse.