Yderligere information

Størrelse

Område

Land

Underområde

Varetype

Økologisk

Producent

Painted Rock Ocanagan Valley Red Icon Blend 2015

kr.499,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 1451-1-1-2 Kategorier: , ,
Vinen

Painted Rock Red Icon Blend er en fyldig rødvin fra British Colombia, Canada. Blendet varierer en smule fra år til år, og i denne årgang 2015, som så småt er ved at være moden, finder vi Merlot (45%), Cabernet Franc (24%), Malbec (11%), Petit Verdot (11%) og Cabernet Sauvignon (9%). Vinen ligger 18 måneder på franske egetræsfade, hvoraf 30% er nye.

Farve: Tæt mørkerød.
Duft: Et væld af mørk frugt som solbær, blommer og brombær. Længere nede finder man rodfrugter, viol og kakaopulver.
Smagsnoter: Stor, fyldig smag, med noter af sort peber, masser af blomme, brombær, chokolade og en del fad, som dog er fint integreret.

Serveringsforslag: Dekantér eventuelt og nyd den til lammekød med urter og karamelliserede løg, eller pastaretter i kraftig tomat- og svampesauce.

I 1980’erne var den 60 acre store ejendom ved Skaha Lake den største abrikosplantage i Det Britiske Statssamfund. Men John og Trish Skinner havde heldigvis luret, at jorden havde potentiale til meget, meget mere, og i 2005, efter at have brugt et par år på at fjerne stubbe, stod næsten 50.000 ranker og skuede stolt ud over søen.

Painted Rock Winery i Penticton, British Colombia, er opkaldt efter de piktogrammer man kan finde rundt om ejendommen. Vinhuset drives af familien Skinner, og markerne har været dyrket bæredygtigt og økologisk (dog uden certificering) siden 2010. Druerne høstes altid ved håndkraft, og alle vinene laves som ”single varietal” – med undtagelse af ”Red Icon”.