Yderligere information

Land

Størrelse

fl. 70 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Quevedo Wild Herb & Orange Dry Gin 40%

kr.275,00

På lager

Varenummer (SKU): 7555 Kategorier: ,
Ginen

Med Quevedo Wild Herb & Orange Dry Gin har portugisiske Quevedo virkelig gjort sig umage, og de har formået at få den smukke Douro dal på flaske med Wild Herb & Orange Dry Gin! Ginnen en produceret og lagret i de solrige skove, beliggende i São João da Pesqueira i det nordøstlige Portugal. Inspirationen til at lave en gin er opstået ud fra de berusende, og overvældende dufte som den vilde vegetation i Douro dalen afgiver i solens lys og varme.

Ginnen har en utrolig flot klar pink farve, der kommer fra vinhusets Pink Port som er tilsat til ginnen. Wild Herb & Orange er beriget med skønne botanicals der er indsamlet i dalens flora, og heri indgår både den lokale citronverbena, mynte, rosmarin, appelsin og enebær. Alle disse urter har stået i solen i Douro dalen og suget varme til sig, og den styrkende botanical infusion er tilsat ginnen – og sådan er Wild Herb& Orange blevet til. En dejlig gin som kan nydes i sin rene form over is eller tilsat en neutralt smagende tonic.

Producent

Familien Quevedos vingård ligger i den lille by San João da Pesqueira som er midt i hjertet af den smukke Douro-dal. Vingården og markerne har eksisteret gennem flere generationer. Som de fleste små ejere af parceller i Douro, solgte man i starten druerne til de store afskibere. I Quevedos tilfælde solgte de i årtier deres druer til Taylor Port, hvilket jo tydeligt bevidner kvaliteten af druer fra Quevedo.

I den meget varme årgang 1975 ville Taylor i første omgang ikke købe druerne. Derfor måtte Oscar Sr., der stadig var advokat og boede i Viseu (Dão) selv i gang med produktionen. Det blev til 40 fade af port og 40 fade bordvin. Senere på året kom Taylor igen og købte den færdige port. Men arbejdet med selv at producere vine tændte en gnist i Oscar Sr. Derfor flyttede familien fra Viseu og op til den lille landsby, San Jõao de Pesqueira, i Douro-dalen.

I 1983 købte de vingården, Quinta Vale D’Agodinho, som i dag er deres vigtigste mark. Marken er beliggende mellem Quinta da Vargellas og det berømte signatur, Cachão da Valeira. Det var her båden med nogle af portvinens største personligheder gennem historien, Dona Antónia Ferreira og Baron de Forrester, sank. Historien fortæller, sand eller ej, at Baron de Forrester druknede i den stærke strøm pga. vægten fra guldmønterne i hans lommer. Dona Antónia overlevede, da hendes store kjole holdt hende flydende.

Fra 1991 begyndte Quevedo så at producere vine under eget navn. Et nyt vineri blev bygget og siden er også kældre blevet udvidet i takt med at antallet af flere erhvervede hektar steg. Således høstes der nu fra mere end 100 hektar.

Da Oscar Sr.’s datter, Claudia, blev færdig som ønolog i 1999, overtog hun straks ansvaret for produktionen af Quevedos bord- og portvine. Senere kom Oscar Jr. til familiefirmaet og han har siden været ansigtet udadtil mht. marketing, rejser, besøg osv. Succesen har været overvældende, og i dag eksporterer Quevedo til hele verden.