Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Producent

Underområde

Allergener

Sulfitter

Land

Område

Varetype

Økologisk

Nej

San Marzano Sessantanni Primitivo di Manduria 2019

kr.249,00

På lager

Varenummer (SKU): 3017 Kategorier: , , ,
Vinen

Primitivo di Manduria ‘Sessantanni’ er lavet på Primitivodruer fra parceller i San Marzano og Sava. Markerne som er beplantet med 5.000 vinstokke pr. ha. Det giver et lille udbytte pr. vinstok, men til gengæld meget koncentrerede vine. Undergrunden består især af ‘terra rossa’, som er en blanding af kalk, sten og jernoxid. Terra rossa giver jorden dens særprægede røde farve. Marzano og Sava udgør den centrale del af DOP Primitivo di Manduria og nyder godt af et varmt klima året rundt med meget få regnbyger. Dog giver store temperaturforskelle mellem dag og nat gode vækstmuligheder og høj kvalitet for druerne. Høsten foregår normalt anden uge i september og gæringen foregår på ståltanke. Efter en skånsom presning gennemgår mosten en malolaktisk gæring og vinen bliver derefter modnet i 12 måneder i fade af både fransk og amerikansk eg.

Farve: Vinen har en flot, blank, rubinrød farve.

Oplevelsen: Smagen er koncentreret med både sødmefulde, ‘jammy-agtige’ frugtnuancer men også mere krydrede toner af mokka, engelsk lakrids og vanilje. . I duften er den meget kompleks og frugtrig med toner af blommer, modne kirsebær og krydrede nuancer af tobak. En meget harmonisk vin.

Velegnet til: sammenkogte retter med vildt, lam eller okse eller til grillet kød.

Producent

Feudi di San Marzano (grundlagt i 1962), en af de vigtigste vinproducenter i Salento-området, henter sine druer hos mange små producenter, man har langtidskontrakter med. Siden 2003 har man desuden haft et tæt samarbejde med det anerkendte vinfirma, Farnese Vini. Selve vingården ligger nær Taranto, og her råder man over det mest moderne udstyr, man i dag kan tænke sig til vinificering.

At lave vin på druer fra ca. 500 ha. kræver plads, når man samtidigt skal prøve at drage mest mulig nytte af variationerne i terroir’en (separat vinificering). Jordbunden i området består hovedsageligt af Terra rossa”, en rødlig (jernholdig) jord med en blanding af sand, sten og kalk. Denne type jord er perfekt til druer som Primitivo, Negroamaro og Fiano.

Primitivo di Manduria er en DOP (1974) for vine lavet 100% på druen Primitivo, som er dyrket i provinserne Brindisi og Taranto i Apulien, og som har et minimum alkoholindhold på 14%. Primitivo-druen er blevet anvendt i flere århundreder i området, og efterhånden som man opdager dens potentiale, bliver den taget mere alvorligt, og ikke bare som blandings drue.

Takket være en ny generation af vinmagere i Apulien er Primitivo di Manduria blevet til en af de mest efterspurgte vine fra området, både som tørre (DOP-klassifikationen) og som dessertvine (DOCG). Da både jordbunden og klimaet varierer meget i distriktet, kan man finde forskellige stile for Primitivo di Manduria. Derfor er producentens dygtighed vigtig. Dolce Naturale-vine er som regel kraftige og krydrede, men de bedste af dem viser god balance og finesse – selv ved høj alkoholprocent.