Yderligere information

Land

Inkl Pant

Ja

Allergener

Gluten

Størrelse

50 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Schlenkerla Hansla 1,2% alk.

kr.35,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 1074-1-1-1-1 Kategorier: , ,
Aecht Schlenkerla Rauchbier

Schlenkerla Kräusen er en specialitet fra bryghuset. Schlenkerla Kräusen er et godt eksempel på en særlig omend klassisk metode til at ‘kräuse’ eller ‘spice’ øllet op. Man tilsætter friskgæret/’grøn’ øl til tanken med den færdiglagrede øl og tilfører således ekstra friskhed.

Dette bryggeri beliggende i Bamberg producerer en ganske særlig øl med navnet Aecht Schlenkerla Rauchbier. Oversat betyder det “ægte røget øl” og den er røget! Dens friske røgede smag og aroma opnås ved at tørre malten over varmen fra brændende bøgebrænde. Røgen fra bøgebrændet giver malten den røgede smag. Her er tale om gedigent håndværk. Bryggeriet står selv for hele bryggeriprocessen, hvilket er ved at være en sjældenhed i dag.

Navnet “Schlenkerla” stammer fra ordet “schlenkern”, hvilket betyder at slingre, ganske som en beruset person. Den folkelige overlevering menes at have stået fadder. Historien fortæller, at en af husets tidligere bryggere blev kaldt das Schlenkerla” på grund af hans slingrende gang – som var følgen af en ulykke.
Og som man siger i Bamberg: Den, som ikke er kommet forbi Schlenkerla og ikke har prøvet den krydrede umiskendelige smag af “Aecht Schlenkerla Rauchbier” kan ikke påstå at have været i Bamberg!