Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Område

Land

Allergener

Sulfitter

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Schloss Saarstein Riesling Trocken 2020

kr.149,00

På lager

Varenummer (SKU): 5348-1-2 Kategorier: , ,
Vinen

Schloss Saarstein Riesling Trocken 2020 er en vidunderlig, (næsten) tør riesling fra Schloss Saarstein ved byen Serrig i det sydligste Saar. Druerne til den tørre vin høstes lidt tidligere, og kommer i dette tilfælde fra mindst 25 år gamle stokke på den midterste del af husets famøse mark, Serriger Schloss Saarstein. Frisk, ren og sprød!.

Farve: Ganske let gylden.
Duft: Lækker duft af citronsorbet, pære og melon.
Smagsnoter: Slank og læskende vin med høj syre, moden frugt, krydrede noter af urter og kardemomme og – til sidst – et lille touch af sødme.

Serveringsforslag: Nyd den kølig, fx til sushi, aspargesrisotto eller ost.

Producent

Historien om Schloss Saarstein er historien om ”a man and his mountain”.
Manden er Christian Ebert. Han er vokset op på slottet, som hans forældre købte 2 år før han blev født. Siden han var 10 år gammel har han hjulpet sin far i marken, og i dag er han vinmager helt ind til benet. Som han selv siger: ”jeg kan kun vin”.

”Bjerget” er Saarstein, en høj top i ét af Mosels mange sving. Her ligger den enklave af sydøstvendte marker, som udgør Serriger Schloss Saarstein, klassificeret som Grosse Lage, og midt i det hele ligger slottet. Navnet Serriger refererer til den nærmest by, Serrig, i det allersydligste Saar. Den prominente placering med udsigt over floden og et hav af riesling har gjort slottet er næsten lige så ikonisk, som vinene derfra! Og ifølge Ebert har den store terrasse set mange gode fester gennem årene…

I gamle dage var der kun 3-4 år hvert årti, der gav nok sukker i druerne til rigtig stor vin. Nu giver de stigende temperaturer lidt bedre chancer for succes, og knap så mange druer bliver solgt til sekt, men det hjælper stadig, at floden slynger sig for foden af ”bjerget” og reflekterer lyset op på markernes sorte skifer. Christian Ebert siger, at hver en vinranke skal kunne se floden, og det kan de på Saarstein.

Schloss Saarstein er et vaskeægte Saar-ikon, og fremhæves af Jancis Robinson som én af regionens bedste producenter, blandt andre stjerner som Egon Müller og Ziliken.