Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Land

Område

Underområde

Allergener

Sulfitter

Varetype

Økologisk

Ja

Producent

Domaine du Serre Des Vignes Secret De Syrah 2020

kr.129,00

På lager

Varenummer (SKU): 7584-2-2-2 Kategorier: , , ,
Serre Des Vignes Secret De Syrah

Kold forgæring, afstamning og stampning af druer. Halvdelen af vinen lagres på fade i et år, resten lagres i betontank.

Lilla og intens at se på. Duften er dyb og rig på krydderier. Sorte frugter som blåbær og brombær. På ganen er vinen kompleks og elegant. Der er en behagelig syrlighed, der bringer friskhed. Tanninerne er bløde. Vinen er fyldig og struktureret med en lang smag.

Du kan servere denne vin med tajine af rødt kød, oksekød med svampe (kantareller), vildsvin og hjortekød.

Vi anbefaler, at du drikker denne vin mellem 3 og 5 år. Den kan dog godt lagre i op til 10 år, afhængigt af årgangen.

Grignan les Adhémar

Domaine du Serre des Vignes er grundlagt i 1973 hvor de første vinstokke med Grenache blev plantet.  Al dyrkning sker med respekt for naturen. Således blev vinhuset økologisk certificeret fra og med årgang 2011.

Vinene fra Rhône-dalen har i de seneste år oplevet en sand opblomstring, som helt klart skyldes nogle seriøse producenters forståelse for, at det bedste våben i den globale konkurrence er kvalitet. Gunstige klimatiske forhold samt større brug af de bedste druesorter som Grenache, Cinsault og især Syrah er nogle af de faktorer, som har været med til at gøre vinene fra Rhône mere populære.

Vinområdet Grignan les Adhémar, tidligere kendt som Côteaux du Tricastin, ligger i hjertet af Rhônedalen på venstre bred. området består af kun 1800 hektar vinmarker i det bakkede terræn, hvor jordbunden består af kalksten og ler. Markerne i området er opdyrket med aromatiske urter, lavendel, olivenlunde og vinstokke. Vinene, primært røde, er fine med en række smagsvarianter fra bær og blommer til krydderier og mere sofistikerede noter af peber, viol og trøffel. Det behagelige middelhavs klima giver området mildt, tempereret og blæsende vejr om vinteren, efterfulgt af varme, tørre og solrige sommerdage, afbrudt af kølige nætter. Klimatiske forhold som giver perfekte vækstbetingelser for druerne og sikrer en ensartet modning – en forudsætning for velafbalancerede vine.