Yderligere information

Størrelse

fl. 70 cl.

Land

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Område

Stauning Design Edition Maltet Rye Whisky 48% alk.

kr.495,00

På lager

Varenummer (SKU): 3293-1-1-1-1-1 Kategorier: , Tag:

Den flydende udgave af et friskbagt dansk rugbrød? En dansk rye whisky med en mørk og ristet duft og en lang eftersmag med strejf af moden frugt. Stauning Maltet Rye Whisky er en anderledes rye whisky. Kombinationen af gulvmaltet rug og byg og destillering på pot stills giver en smooth, frugtig og fyldig whisky.

Smagsnoter
I næsen, en duft af friskbagt-bagt rugbrød. I munden, en smag af blidt, tørrede frugter og modne kirsebær, der bliver balanceret af vanilje og citrusskaller. Afslutningen har en krydret fornemmelse af peber med sødmefuld finish af eksotisk frugt.

“En fascinerende whisky, der konstant trækker dig tilbage.” – Dave Broom

“At Stauning distillery on Denmark’s west coast, malting rye has been a key part of the production since its launch a decade ago. The spirit here is produced from a blend of Danish rye and barley and distilled in traditional direct-fire pot stills, which gives a rounded, almost creamy note. A 95-point score and a gold medal shows how well made this really is.” – Joel Harrison, IWSC – 95-points.

Værd at vide:

Flammerne fra den åbne ild, der opvarmer Staunings pot still, skaber en kompleks palette af dybe smagsnuancer som chokolade, karamel og ristede nødder. Flammerne gør det nemlig muligt at opnå ekstremt højrere temperaturer (op til 650˚C). Det får de faste dele i væsken (bygskaller, sukkerforbindelser, proteiner, døde gærceller og dextriner) til at sætte sig fast på indersiden af kobberet og skabe en såkaldt Maillard-reaktion. Det er den samme reaktion, der får overfladen på en steak til at blive brun og karameliseret, når den bliver smidt på en varm grillpande.

Alt er produceret på destilleriet og udelukkende ved brug af de bedste råvarer og mest traditionelle produktionsmetoder:

Lokale råvarer:
– Lokalt gulvmaltet byg
– Lokalt gulvmaltet rug
– Tørv
– Lyng fra Vestjylland.
– Vand fra Stauning – af højeste kvalitet.

Stauning’s kodeord:
Autentisk: Dansk terroir whisky.
Håndværk: 100% gulvmaltet byg.
Kompleksitet: Dobbelt pot still destilleret.
Karakter: Pot stills over direkte ild.
Håndlavet: Lagret og tappet på destilleriet
Ufiltreret og ikke-koldfiltreret. Bundfald kan forekomme.