Yderligere information

Producent

Land

Område

Varetype

, ,

Størrelse

Økologisk

Taylor’s Quinta de Vargellas 2008

kr.325,00

På lager

Varenummer (SKU): 5359 Kategorier: , , ,

Firmaet Taylor’s – eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder – er over 300 år gammelt. Taylor’s er stadig et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængigt. Taylor’s hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over – derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal. Druerne til portvinene fra Taylor’s dyrkes i Dourodalen på Taylor’s egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco. Portvinene fra Taylor’s var, er og vil fortsat være nogle af de største portvine!

 

Denne vin er produceret af druer, der er dyrket på Quinta de Vargellas i Dourodalen i Portugal. Den har været lagret på store egetræsfade og er tappet to år efter høst.

 

Ideal kombinationen af mad og Vintage Port er:

Fra frigivelse til 8 år fra høst: Stegt kød med kraftig sauce og ost.

8-15 år fra høst: Desserter med chokolade, tørrt frugt og oste.

15-25 år og mere for de bedste: Til meditation, mørk chokolade og ost.

Pga. det naturlige depôt, der er i Vintage Port, skal man huske at lade flasken stå oprejst i 48 timer, inden man åbner den – på den måde falder bundfaldet til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen – og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen.