Tilbud

Yderligere information

Underområde

Allergener

Sulfitter

Land

Område

Størrelse

75 cl.

Varetype

Producent

Tenuta Guado Al Tasso Bolgheri Superiore 2021

Original price was: kr.1.299,00.Current price is: kr.1.200,00.

På lager

Varenummer (SKU): 2951-1-1-1-3-1 Kategorier: , , , ,

Tenuta Guado Al Tasso Bolgheri Superiore 2021 er en af de absolut bedste vine fra Bolgheri området. Bolgheri er ligeledes kendt for vine som Sassicaia, Chiappini’s Guado de’Gemoli, Ludovico Antinori´s Ornellaia, og Gaja´s Ca´Marcanda.

2021 er en fremragende årgang på Guado al Tasso. En af de bemærkelsesværdige aspekter ved 2021 sæsonen var de stabile temperaturer i sommermånederne, hvilket resulterede i en ensartet rolig og perfekt modning af bærrene, hvilket kom til udtryk i en fantastisk koncentration og en sublim balance i Tenuta Guado Al Tasso Bolgheri Superiore 2021.

Tenuta Guado al Tasso skal være et udtryk for Bolgheris terroir. Kort og godt. Vinhuset har hjemme i den lille, men prestigefyldte prestigious Bolgheri DOC omtrent 100 kilometer sydvest for Firenze. Det er ikke nogen gammel appellation og fik først sin godkendelse i 1994. Til gengæld har den hurtigt vundet anerkendelse internationalt som et referencepunkt for italiensk vin.

Tenuta Guado al Tasso råder over 320 hektarer vinmarker på en smuk slette omgivet af rullende bukker – så meget, at man kalder området for ”The Bolgheri Amphitheatre” pga. dets form. Det var den adelige Della Gherardesca-familie, der i slutningen af 1600-tallet påbegyndte vinproduktion på deres land i Bolgheri. Det var dog ikke før, Guido Alberto Della Gherardesca (1780-1854) overtøg tøjlerne, at der for alvor begyndte at ske noget. Vin var hans store passion og han dedikerede sig helhjertet til ønologiens ædle kunst på familiens land. I 1930’erne blev vinhuset ejendomme arvet af Carlotta Della Gherardesca Antinori og dennes søster.

På vinmarkerne vokser Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Cabernet Franc, Petit Verdot og Vermentino Nero og Bianco. Der nærliggende hav sikrer et mildt klima med en konstant brise, som gør sommervarmen lidt mere spiselig og samtidig vinteren lidt mere menneskelig. Havet bidrager også til færre skyer og altså mere sol. Områdets opskyllede jord varierer fra sandet lerjord til sammenrullet silt-ler fra Bolgheri bidrager til druernes karakter og personlighed.

Antinori

Italienske Marchesi Antinori er 26 generationers vinhistorie i absolut verdensklasse. 630 år er næsten svært at forstå, når det handler om én og samme familie af vinproducenter.
I dag er Marchesi Antinori medlem af Primum Familiae Vini – en sammelslutning af 12 af de mest prestigiøse, familieejede vinhuse i hele verden. Det bliver ikke meget større end det.
Marchesi Antinori er dén dag i dag en familiedrevet virksomhed, hvor værdier som enorm omhu, fokus på selv bittesmå detaljer og ønsket om hele tiden at blive dygtigere ligger lige under huden. Gennem 26 generationer har familien præget Italiensk vinfremstilling med innovative, og til tider modige beslutninger, men altid med en grundlæggende respekt for traditioner.

Området

Bolgheri er ikke det område de fleste associerer med Toscana, hvor samtalen oftest lander i Chianti, men kendere vil vide at der er blevet udrettet mirakler i Bolgheri rigtig mange år efterhånden.
I modsætning til resten af Toscana er det ikke Sangiovese der er fokus på i Bolgheri men Bordeaux sorterne Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Merlot der præger vinmarkerne.

98 Points Galloni Vinous

“The 2021 Bolgheri Superiore Guado al Tasso is a very beautiful wine, but also quite a departure from the style that made it famous years ago. Readers will find an especially polished Guado al Tasso, a wine that emphasizes finesse more than power. Silky tannins wrap around a core of black cherry fruit, licorice, spice, mocha and new leather. Bright, saline undertones extend the exquisite finish. There’s more Cabernet Franc in the blend these days, and that very much comes through in the wine’s crazy aromatic presence and feel. The 2021 spent 16 months in wood, three months in used French oak barrels during the malolactic fermentation and then 14 months in barrel (80% new) for the rest of its aging. Gorgeous.”