Yderligere information

Land

Område

Underområde

Producent

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Tenuta Mazzolino Terrazze 2018

kr.159,00

På lager

Varenummer (SKU): 5608 Kategorier: ,
Vinen

Tenuta Mazzolino Terrazze er en saftig og lækker forfriskende Pinot Nero med god dybde. Tenuta Mazzolinos Terrazze har en smuk lys og skinnende rubinrød farve med en lilla kant. I næsen fornemmes noter af roser, violer, hvid peber, ribs og granatæble. Smagen er saftig med god struktur og krop. En klassisk Pinot Nero med masser af røde frugter og en pæn lang finish.

Serveringstemperaturen bør ikke overstige 16-18 grader. Tenuta Mazzolino Terrazze passer rigtig godt til charcuterie og parmaskinke samt kolde patéer. Sæt den også gerne til retter med lette, cremede saucer eller stegt kylling, due og lammekoteletter.

Producent

Siden 1985 har Tenuta Mazzolino, med TOP-vinen NOIR, været bannerfører i Italien for Pinot Nero (Pinot Noir). Intet mindre end 6 gange har vinen fået maksimale 3 glas i den berømte vinguide Gambero Rosso. Mere end 35 års hårdt slid har skabt det ypperste Italien kan fremvise af Pinot Nero i bedste Bourgogne-stil”.

På den kun 20 ha. lille ejendom, som ejes af familien Braggiotti, strækker vinmarkerne sig rundt på Mazzolino-bakkebragene i Corvino San Quirico. Det er en helt unik beliggenhed i selve hjertet af Oltrepò Pavese appellation, som siden starten af det nye årtusinde, er blevet hjemstavn for Italiens fineste Pinot Nero vine.

Vinproduktionen på ejendommen varetages af ønologen Stefano Malchiodi, med kyndig bistand af Kyriakos Kynigopoulos, der er én af de mest velrespekterede rådgivende ønologer i Bourgogne. I fællesskab får de skabt nogle fantastiske kompromisløse kvalitetsvine på det unikke terroir. Tenuta Mazzolinos produktion er økologisk. Den endelige certificering er lige om hjørnet.