Yderligere information

Land

Område

Størrelse

Varetype

Økologisk

Producent

The Arran Malt Quarter Cask “The Bothy” 56,2% Cask Strength

kr.550,00

På lager

Varenummer (SKU): 5493 Kategorier: , , ,

Whiskyen, der er udvalgt til denne aftapning, er oprindelig lagret på 1st fill” Bourbonfade i en periode på omkring otte år, og er efterfølgende påfyldt Quarter Casks, hvor whiskyen har lagret i en periode på ca. 18 måneder. Lagringen på mindre fade giver meget mere kontakt mellem whisky og fad, hvorfor modningen går hurtigere, og den er mere intens. Slutresultatet er en fuldfed og olieret maltwhisky med masser af vaniljesødme og dejlige krydrede toner med en masse friskkværnet peber. Whiskyen er aftappet ved Cask Strength uden kuldefiltrering eller tilsætning af farve. Det er således de rå dråber lige fra fadene.

Efter mere end 150 års fravær, kom den legale destillation tilbage til øen Arran i 1995, da destilleriet Isle of Arran destillerede de første dråber kl. 14.29 den 29. juni 1995. Det sidste legale destilleri på Arran lukkede i 1836. Det ualmindelige smukke destilleri Arran er beliggende i landsbyen Lochranza på den nordvestlige spids af Arran, og destilleriet er fortsat det eneste på øen. Whiskyen fra destilleriet modner på destilleriets egen grund i nogle helt unikke omgivelser. Whiskyen lagres på sherry- og bourbonfade. Klimaet på Arran forcerer modningen, og whiskyen fra Arran betragtes som den hurtigst udviklende i hele Skotland. Dette skulle efter sigende skyldes den varme Golfstrøm, der passerer destilleriets lagerbygninger. Vandet til destilleriet kommer fra Loch na Davie kilden, der er den reneste naturlige kilde i hele Skotland. Whiskyen fra destilleriet tappes uden kuldebehandling og filtrering, og der tilsættes ikke farve af nogen art. Det er de rå dråber, udviklet af den rene natur på øen Arran. Arran destilleriet er fortsat et af de få privatejede destillerier i Skotland. Det drives af et meget erfarent team bestående af tre mand. I spidsen står distillery manager, James MacTaggart, der har over 30 års erfaring med whiskyproduktion.