Yderligere information

Størrelse

fl. 70 cl.

Land

Område

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

The Whistler Oloroso Sherry Butt 6 års Single Malt Irish Whiskey 59,55% Triple Distilled

kr.799,00

På lager

Varenummer (SKU): 5543-1-1-1 Kategorier: , ,
Exclusively for Denmark

The Whistler Oloroso Sherry Butt er en helt enestående og sjælden whiskey aftappet af det irske destilleri Boann i Whistler-serien. Whiskeyen har lagret i hele modningsperioden på en 1st fill Oloroso Sherry Butt fra Jerez. Det har bidraget med masser af farve og masser af nuancer i smagen. The Whistler Oloroso Sherry Butt er aftappet uden kuldefiltrering eller tilsætning af farvestof. Det er de rå dråber ved den helt naturlige alkoholstyrke.

Oplevelsen: I næsen trænger de kraftige noter af sherry og tørrede frugter klart igennem. Whiskyen har den klassiske støvede tone fra lagringen på Oloroso sherry fade. I smagen træder de dybe aromaer igennem med noter af egetræ, valnødder, chokolade og tørrede frugter. Eftersmagen er vedhængende, varm og lang med noter af chokolade, træ samt masser af dejlige tørrede frugter og rosiner. En kraftig og velsmagende dram, der i særdeleshed vil være værdsat af den ægte og erfarne whisky connaisseur.

Et familieprojekt

Boann er et familieejet destilleri, der er beliggende nord for Dublin i Drogheda i hjertet af Boyne Valley. Det er grundlagt af Pat Cooney og hans kone Maria, men parrets fire børn er alle involveret i forretningen. Pat Cooney har tjent sine penge i øl- og vandindustrien. Igennem en periode på 40 år, fik han opbygget Irlands største distributionsselskab (Gleeson Group) og via salget af forretningen i 2012, fik han frigivet en masse midler, som han nu bl.a. har placeret i whiskey-produktion. Destilleriet er helt nybygget, og et af de flotteste destillerier i hele Irland. I forlængelse af destilleriet har Cooney familien endvidere opført et smukt mikrobryggeri, hvor der produceres nogle fantastiske specialøl. Destilleriet rummer også besøgscenter og en lille restaurant.

Myten om gudinden Boann

Destilleriet er opkaldt efter gudinden Boann, der var gift med Nechtan (kongen af bronzealderfolket). Gudinden skulle efter sigende havde været skyld i at en magisk brønd i området skulle være bruset så voldsomt op, at den derved har skabt River Boyne. Ved den lejlighed skulle hun selv være omkommet efter først at have mistet en arm, et ben og derefter et øje. Boann er blevet et symbol for viden og kreativitet, og hendes navn lever videre i River Boyne, som endnu i dag har historisk, mytisk og spirituel betydning i irsk kultur.

Boann’s Whistler

Da familien Cooney endnu ikke har whiskey fra eget destilleri at kunne sælge, har man indkøbt et meget stort parti bl.a. på Cooley destilleriet inden det blev solgt til Beam/Suntory. Meget af denne whisky var helt nydestilleret, og efterfølgende har familien lagret whiskeyen på forskellige fadtyper for så derefter at kunne tappe en serie af gode kvalitetsprodukter. ”The Whistler” henviser til Pat Cooney’s forkærlighed for at fløjte, hvilket han praktiserer ofte. I det hele taget er familien meget musikalsk, og der er mange referencer til musik på flaskernes udstyr.

Whisky fra Irland