Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Allergener

Sulfitter

Varetype

Økologisk

Ja

Producent

Land

Område

Underområde

Vavasour Sauvignon Blanc 2022

kr.149,00

På lager

Varenummer (SKU): 540-1-1 Kategorier: , , ,
Vavasour Sauvignon Blanc

En seriøs, koncentreret og udtryksfuld vin, Vavasour Sauvignon Blanc, praler med en kraftfuld duft af friske urter, tropiske frugter og lys citrus. Smag af moden stenfrugt og en tydelig mineralitet der passer godt til fisk eller salat, og yderst velegnet som aperitif

Om Vavasour

Vavasour var den første vingård i Marlboroughs mindre og køligere Awatere Valley. En intim viden om denne dramatiske sydlige lomme i Marlborough belønner os med vine af ekstraordinær elegance, parfume og tekstur. Da Vavasour-navnet kom til denne afsidesliggende lomme i Marlborough i 1890, bragte det en stambogshistorie med sig der går tilbage til det anglo-normanniske England, og en karakter af vovemod, sandhed og formynderskab.
Hundrede år senere plantede Vavasour de første vinstokke i Awatere. I 1986 var Awatere et fjernt landskab oversået med får og tænkt for ekstremt til vinstokke, så Vavasour havde frit valg i dalen. Den risiko blev belønnet: Lige fra starten erklærede intense lag af smag en unik tilstedeværelse, der krævede international opmærksomhed. Vavasour satte Awatere på kortet som en underregion der var værd at lægge mærke til. En dramatisk sydlomme af Marlborough, skubbet op af havet af seismisk aktivitet og skåret ud af gamle gletsjere. Vores bjerg Tapuae-o-Uenuku rager over os fra vest og fodrer den ubarmhjertige Awatere-flod, mens den flyder gennem hjertet af dalen til Stillehavet, hvor den skulpturerer kampesten og efterlader dybe, klippefyldte bredder i kølvandet.