Yderligere information

Land

Producent

Størrelse

fl. 70 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Vecchia Romagna Etichetta Nera 38% alc.

kr.195,00

På lager

Varenummer (SKU): 6000 Kategorier: ,
Vecchia Romagna Etichetta Nera

Det kan smages i brandyen, hvor smagen af druer får et behageligt, sødmefuldt strejf. Rund, blød og intens. Efter tre år på de bedste egetræsfade. Vecchia Romagna Etichetta Nera Lagret 3 år på to forskellige typer egetræsfade. Duften er en behagelig blanding af tropiske frugter som papaya og ananas – og krydderier som vanilje, nellike og kanel. Smagen er kraftig og intens med et umiskendeligt præg af mandler. Perfekt selskab til en espresso, eller on the rocks, hvis det bare er for sjov. Italiensk brandy lavet på hjemlandets Trebbiano-drue.

Producent

I det herrens år 1820, da det begyndte at lakke mod enden for den franske kejser Napoleon Bonaparte, måtte hans officielle Cognac-leverandør skynde sig at finde nye græsgange og gerne lidt langt væk. I de skønne landskaber omkring den gamle italienske stad, Bologna, fandt Jean Bouton et område, der til forveksling mindede om Charente hjemme i Frankrig, hvor den berømte Cognac blev produceret. Bouton udvalgte druen Trebbiano Toscano (også kendt som Ugni Blanc), byggede et destilleri efter fransk forbillede – og resten er historie. Først i 1939 fik Vecchia Romagna sit nuværende navn, men da var den allerede en kendt og elsket drik blandt de livsglade italienere.
Siden har resten af verden fået øjnene op for Vecchia Romagna, der i dag er Italiens bedst sælgende brandy-mærke med eksport til alverdens lande. Brandy – en ædel spiritus. Der stilles høje krav til Vecchia Romagna for, at den overhovedet må kalde sig brandy: Det skal være et destillat af vin; det skal lagres mindst 1 år i egetræsfade (alternativt ½ år på mindre egetræsfade); og der må hverken tilsættes alkohol eller smag. Hos Vecchia Romagna benytter man kun europæisk eg og holdningen er, at træet skal mindst være 100 år gammelt for at give brandyen sin særlige dybe ravfarve og sin enestående smag.