Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Land

Område

Producent

Allergener

Sulfitter

Varetype

Økologisk

Ja

Vega Medien Cava Rosé Brut Økologisk

kr.99,00

På lager

Varenummer (SKU): 3075-1 Kategorier: , , ,
Vinen

Vega Medien Cava Rosé Brut laves på 100% okologiskdyrkede Garnacha-druer, som hentes på udvalgte nordvendte parceller i det vestlige Requena. Netop nordvendte vinmarker giver druer med den friskhed og aroma, som man helst skal bruge i en ”basisvin” til en mousserende cava. Druerne bliver håndplukket i små kasser for at undgå masning og oxydering under transporten til kælderen. Efter en skånsom knusning og nogle timers kølig skindmaceration, hvor mosten får sin flotte pink farve, lader man en del af mosten løbe naturlig i gæringstankene, uden presning. ”Basisvinen” bliver derefter gæret køligt på ståltanke, og hviler efterfølgende i nogle uger på sit ”lie” (bundfald) – alt dette for at optimere aromaen, finessen og frugten i vinen. Anden gæring fortages på flaske efter ”Méthode Traditionelle” teknikken og varer min. 10 måneder.

Vega Medien Cava Rosé Brut har en flot, pink farve, og boblerne er små, livlige og vedvarende. Duften er meget aromatisk og umiddelbar, med nuancer af hyben, ribs, kirsebær og vilde hindbær. Smagen er ligeledes frugtrig og elegant med en sprødhed og renhed, som harmonerer fint med de mere cremede og velouragtige nuancer i eftersmagen. I det hele taget en lækker mousserende rosé, som er lige til at nyde som aperitif men som også – takket være en god fylde og struktur – fint kan serveres til retter med fx skaldyr, fisk eller fjerkræ og kalv i hvide saucer.

Producent

Cavas Marevia er i dag den mest betydende producent af cava (mousserende) i Valencia. Huset blev først grundlagt i 2007, hvilket forklarer det absolut topmoderne udstyr, som man råder over. Formålet har lige fra starten været at producere cavaer og vine af højeste kvalitet, med druer hentet nær vinhusets hjemsted, Requena. Her, hvor vintraditionen går ca. 2.000 år tilbage, ligger vinmarkerne relativt højt (600-700 m.o.h.) og nyder godt af et klima med store temperaturforskelle mellem dag og nat samt en god afkøling fra Middelhavet – ca. 70 km. væk.

Det er perfekte forhold for druer til mousserende vine, hvor man prioriterer aroma, friskhed og finesse. Cavas Marevia henter sine druer både på egne vinmarker og hos vindyrkere, som man har et fast samarbejde med. Alle vinmarkerne dyrkes i dag økologisk og alle vinene er ligeledes økologisk certificerede.

Siden 2019 har Cavas Marevia foretaget betydelige investeringer, der tager sigte på at reducere deres CO2-udledning – først og fremmest i form af solcellepaneler på taget af vingården (300 kW), som dækker deres forbrug af strøm. Deres indsats for en mere bæredygtig produktion har således udløst en certificering fra organisationen ”Sustainable Wineries for Climate Protection”

Området

Requena er beliggende i Valencia provinsen ca. 70 km middelhavet med en beliggenhed mellem 700 og 900 meter over havets overflade. Vinteren der er lang og kold med temperature under -15 grader står i skarp kontrast til den korte men, meget varme sommer uden megen nedbør. Takket være klimaet den geografiske beliggenhed byder på produceres her sunde grønne druer af høj kvalitet.