Villa Carumè Nero d’Avola Syrah 2022
Original price was: kr.99,00.kr.89,00Current price is: kr.89,00.
På lager
Vinen
En spændende vinregion
Sicilien har gennem århundreder været stærkt påvirket af andre kulturer. Der er indflydelse fra fønikerne, grækerne, romerne og araberne, så Siciliens vinkultur er gammel. I Homers Odysse, drikker Odysseus kyklopen, Polyfem, beruset i vin før han blænder hans øje og dermed kan undslippe. I romertiden var sicilianske vine som Mamertinum, Tauromenitanum og Populatum værdsat for deres kvalitet.
Siciliansk kvantespring
Sicilien har de seneste 10 år udviklet sig fra at være et af Italiens centre for ”bulkvin”, til at være et eldorado af innovative nye vinejendomme. Øen har rejst sig til at være en af de mest spændende vinregioner i Europa, takket være en interessant kombination af rigeligt med solskin, stor variation i topografi og jordbund, samt de gode indfødte druer.
Villa Carumè fra Assuli, Baglio
Villa Carumè’s vine er dyrket i det vestlige Sicilien, nord for Mazara del Vallo og stik øst for Marsala. Klimaet er maritimt præget af milde vintre, gode vinde og kølige nætter. Vinmarkerne ligger fordelt på mange parceller med forskellige mikroklimaer og fra 100 til 250 meter over havet og variationen giver optimale betingelser for både Nero d’Avola, Syrah & Grillo. Vinmager er også her Lorenzo Landi der har forestået både det kæmpe løft af kvalitet og overgangen til certificeret økologisk vindyrkning og vinifikation. Alle vine fra Villa Carumè er certificeret økologiske, hvilket ligger familien Caruso meget på sinde.
Økologisk Nero d’Avola – Syrah
Denne flotte rødvin er produceret med 60 % Nero d’Avola og 40 % Syrah, alt fra Villa Carumè. Druerne er høstet i slutningen af august på vinstokke ca. 100-150 meter over havet. Markerne har her masser af små og store sten i jorden, og altså et godt mineralsk bidrag. Vinstokkene er plantet tæt med 5.000 stokke pr hektar. Druerne presses nænsomt og gæringen sker ved 26 grader i rustfri ståltanke, hvor vinen ligger ca. 4 måneder og så tappes efter yderligere 3-4 måneder. Blendet af Nero d’Avola og Syrah giver en næse med næsten sydfransk karakter. De solmodne aromaer er spændende spicy med røde frugter med et strejf af peber.