Yderligere information

Land

Allergener

Sulfitter

Producent

Område

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Underområde

Vincent & Sophie Morey Bourgogne Pinot Noir 2022

kr.415,00

På lager

Varenummer (SKU): 5082-1-2-1-1-2-1 Kategorier: , , , ,

Vincent & Sophie Morey Bourgogne er en usædvanligt spændende rødvin sammenlignet med mange Bourgogne Générique-vine man støder på! Farven er blank, mørkerød med lilla glød. I aromaen har Vincent & Sophie Morey Bourgogne en god frugtsødme med nuancer af røde bær – kirsebær og hindbær. Sammensætningen af vine fra tre kommuner giver en god harmoni og stor koncentration.

Producent

Domaine Vincent & Sophie Morey blev grundlagt i 2006 da Vincents far Bernard Morey, en af Chassagnes mest berømte vinproducenter, efter 46 års arbejde delte sin ejendom mellem sine to sønner Vincent og Thomas. Vincent er den ældste og er uddannet ønolog i Beaune. Efter egen erfaring på andre vingårde (bl.a. i St. Emilion!) vendte han tilbage til faderens vingård i 1986. 20 års arbejde ved faderens side har uden tvivl påvirket ham! 2007 var hans første årgang for sig selv og druerne kom dels fra halvdelen af Bernards vinmarker, dels fra de vinmarker hustruen Sophie (hun er selv uddannet ønolog) bragte med sig frafamiliens ejendom i Santenay (Domaine Ménager-Belland). I dag laver Vincent & Sophie vin i kælderen på familiens ejendom ved Les Morgeots i Chassagne. Vinmarkerne er fordelt på i alt ca. 20 ha. i Cheilly-les-Maranges, Santenay, Chassagne, Saint-Aubin og Puligny.

Produktion

Vincent & Sophie Moreys Bourgogne Pinot Noir er sammensat af druer fra tre forskellige vestvendte parceller på i alt 0,55 ha i den flade del af Chassagne-Montrachet, Puligny-Montrachet og Maranges. Jorden består hovedsageligt af ler og kalk. Vinstokkene blev plantet i 1975 og i 1980. Efter en kritisk sortering af druerne på et sorteringsbord efter høsten, afstilkes druerne 100% og mastikuleres forsigtigt. Mosten afkøles derefter og gennemgår en maceration i 3-4 dage for at fremme farve, aroma og frugtekstrakt til det maksimale, før den igen opvarmes til en gæringstemperatur på ca. 20 grader. Gæringen foregår i rustfrie ståltanke i 15-20 dage, hvorefter vinen presses. Sedimentation finder derefter sted naturligt i 48 timer. Efter en malolaktisk gæring modnes vinen i træfade fra Allier, hvoraf 30% er nye. Flaskningen finder sted i midten af november året efter høsten.