Yderligere information

Varetype

, , ,

Land

Område

Producent

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Økologisk

Nej

Vista Alegre – 3 Years Old Moscatel do Douro

kr.99,00

På lager

Varenummer (SKU): 5364-1-1-1 Kategorier: , , , ,
Vista Alegre Vintage Port 2021

Vista Alegre Vintage Port 2021 er karakteriseret ved sin friskhed og gode farvedybde. Generelt er 2021 ikke en “erklæret årgang”, men vine fra de rette enkeltmarker vil være enestående. Vinene der kommer fra både Vista Alegres og Valle Longos A-marker er blandt de vine der har haft virkeligt gode betingelser, og Vallegre har derfor besluttet at få godkendt og tappet en lille mængde fra familiens to ejendomme.

Lidt om årgang 2021:
Høståret 2021 i Douro-dalen var en af de køligste i nyere historie. Årgangen var præget af en mild forårssæson med tidlig knopudvikling og blomstring efterfulgt af en varm og ustadig juni måned med lokale haglskader. Derefter fulgte et par milde måneder i juli og august, hvilket førte til en jævn modning og en tidlig høst. Dog blev høsten afbrudt tre gange af kraftig regn. Udbyttet var godt, og høsten strakte sig over seks uger, der blev afsluttet i begyndelsen/midten af oktober.

Producent

Vista Alegre er som bekendt i besiddelse af én helt unik beliggenhed i smørhullet Pinhâo med den højeste beliggende A-mark, og det giver næsten altid mulighed for at producere en lille mængde Vintage Port. Den kan drikkes helt ung eller gemmes mindst 20 år.

Vintage Port er en portvin fra ét enkelt høstår, som er lagret ca. 2 år, hvorefter den ufiltreret tappes på flaske. Det er en vin, som gennemgår en utrolig udvikling under flaskelagringen. De fleste årgange skal helst ligge i kælderen 10-20 år fra høståret og de største kan holde 50 år længere!