Yderligere information

Varetype

, ,

Land

Område

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Økologisk

Nej

Producent

Vista Alegre over 40 years Old Tawny

kr.1.249,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 4368 Kategorier: , , , ,
Vista Alegre 40 Years Old Tawny

Meget sprudlende på næsen og ekstremt kompleks, det føles som en eksplosion af aromaer, der fletter sig ind i hinanden, hvilket gør Vista Alegre 40 Years Old Tawny til en mystisk vin. Aromaerne af ristede nødder, kaffe og melasse skiller sig ud med lette noter af tobaksblade og fine krydderier.

Den imponerer med kompleksiteten, som du kan mærke lige ved indgangen, karakteristisk for dens allerede lange alder. Den perfekte harmoni mellem friskhed og mere intense smage såsom noter af trætoast, kaffe og karamel. Det er en vin med en mindeværdig finish. Vinen er lavet på et omhyggeligt udvalg af druer fra den afgrænsede Douro-region, nemlig: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Amarela, Sousão, Tinta Barroca og Tinto Cão.

Vinificering efter den traditionelle portvinsmetode. Efter forsigtig knusning med delvis stilkning følger alkoholisk gæring med hudmaceration. Gæringen foregår under kontrolleret temperatur og stoppes ved tilsætning af vinsprit. Hele vinfremstillingsprocessen, som overvåges af ønologiteamet, tager hensyn til druesorterne, deres modningsgrad og den ønskede sødme.

Denne meget specielle batch er resultatet af kombinationen af ​​omhyggeligt udvalgte gamle tawny portvine, lagret på meget gamle fade, i vores kældre, i hjertet af den afgrænsede Douro-region, hvis gennemsnitsalder er mere end 50 år.

Portvinen bør indtages ved en temperatur mellem 10ºC og 12ºC.

Velegnet til foie-gras samt rige og intense oste eller alene med kaffe eller chokolade. Fremragende i desserter lavet med chokolade, nødder og karamel. Fantastisk ledsager, efter kaffen, til en god cigar. Portvin, som er en naturlig vin, er over tid modtagelig for at skabe aflejringer. Den skal serveres forsigtigt, så den ikke bliver uklar.