Yderligere information

Land

Område

Underområde

Producent

Størrelse

37,5 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Weinrieder Welschriesling Eiswein Hölzler 2014

kr.289,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 1729 Kategorier: ,

De fleste vinlove kræver temperaturer under -7 °C, før druerne til Eiswein må plukkes. Ved så lave temperaturer udkrystalliseres noget af vandet i druerne, men sukkeret, syren og andre faste dele forbliver opløst i den resterende saft. Hvis druerne presses i frossen tilstand fås en meget koncentreret most, som kræver en særlig gær og lang tid til at gære. Resultatet er meget søde vine med masser af balancerende syre. Denne gær gør, at vinene ofte er ret dyre. De mest berømte er den tyske Eiswein og den canadiske Ice Wine, men derudover laves de også i mindre mængder i U.S.A og Østrig.

Vinen har en intens sød honningagtig smag med tilpas syre, der giver vinen balance.

Weinrieder er beliggende i centrum af Weinviertel regionen. De syd- og syd-vestvendte bjergskråninger og den lerede jord er velegnet til vindyrkning og er de grundlæggende betingelser for vine af høj kvalitet. De bedste vinmarker, Birthal, Kugler, Schneiderberg, Hohenleiten og Bockgärten, har længe været kendt for deres høje kvalitet. Weinviertel omfatter et område på ca. 16.000 hektar vinmarker, hvilket gør det til det største og mest betydningsfulde vindyrknings område i Østrig. Kleinhadersdorf nær Poysdorf ligger lige i hjertet af Weinviertel, 50 km nord for Wien, på vej til Brno i Tjekkiet. Området er berømt for at give de bedste druer til produktion af Østrigs mousserende vine (sekt), samt centrum for produktionen af ??Grüner Veltliner. Vindyrkningen her kan dateres tilbage til år 700 f.kr. Du kan se forskellige historiske steder i Poysdorf. Byen er også udgangspunktet for afmærkede vandre-og cykelture gennem vinmarkerne. Weinrieder er beliggende vest for Poysdorf i Kleinhadersdorf. Vindyrkning fylder meget og har en central placering i familien Rieder’s historie. Familien Rieder er kendt og respekteret langt ud over regionen’s grænser og omtales idag mest som familien Weinrieder. Hos Weinrieder vil man gerne fremstille så “rene” vine som muligt. Minimal anvendelse af sprøjtemidler i marken for at sikre “nyttige” insekters overlevelse er et vigtigt element i denne process. For at sikre mostens høje kvalitet holdes høstudbyttet nede via beskæring af vinstokkene og stærk begrænsning af antal drueklaser pr. vinstok. Endelig udvises den største forsigtighed under høsten for at sikre druerne forbliver hele inden de bringes til vineriet, hvor de presses i det, der kendes som en horisontal presse. En horisontal presse er kendetegnet ved at den presser druerne mere nænsomt end konventionelle presser. Der tilsættes ikke sukker til mosten “naturen skal gå sin gang” og det stiller store krav til perfekt modnede druer. Gæringen foregår i temperaturstyrede ståltanke ved lave temperaturer for at sikre vinens friskhed.