Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Allergener

Sulfitter

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Land

Winery Arts – Number nine

kr.135,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 3949 Kategorier: , , ,

Vintae’s serie fra Winery Arts har et tema omkring tallet 9, som er anset af flere kulturer som tallet der symboliserer højeste viden, tallet, der fører til videre til totaliteten, der er nummer ti. 9 betragtes som tallet par excellence, det repræsenterer Treenigheden, den tredobbelte syntese (kropslige, intellektuelle og åndelige). Hver enkelt af de vine, der omfatter Winery Arts kollektionen har en særlig symbolik, som lagt til resten, definerer hele “Numbernine” -konceptet. I 2005, efter at Vintae havde igangsat to projekter i La Rioja og Navarra, besluttede de at søge efter en vin eller et koncept, hvor de ville kunne nyde kreative frihed, uden nogen bånd fra reglerne i de traditionelle DO’er. De begyndte at udforske Ribera del Queiles, som ikke falder ind under nogen DO og som havde tradition for at dyrke Garnacha og Tempranillo. Vintae opdagede en gammel vingård med et stort potentiale, men som var blevet opgivet, fordi de tidligere ejere havde brugt marken til at lave vin “til hjemmet”, en tradition, der langsomt er gået tabt. De genskabte markerne, beholdt og plejede Tempranillo go Grenache planterne og podede mere “ireelle” druesorter om til mere moderne sorter. Vinene er lavet efter en helt naturlig proces, med det formål at forsøge at bevare de naturlige karakteristika af druen så meget som muligt. Vinene er derfor i princippet økologiske, da vinmarkerne ladrig har været dyrket efter andet end naturligve metoder og de er også lavet naturligt efter traditionelle metoder uden tilsætning af “fremmed” gær. Vinene er dog ikke certificeret økologiske. Manuel høst, naturlig gæring og 14 måneders fadlagring følger. vinen klares ved at trække vinen fra bundfaldet op til flere gange, der bruges ikke centrifugering, æggehvider eller lignende; dette gør at der kan forekomme naturligt bundfald i vinene. Der bruges stort set ingen sulfitter. Tempranillo støttet op med Cabernet Franc og lagring i 16 måneder i nye franske fade. Vinen er perfekt til rødt kød eller f.eks. vildsvineragout