Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Land

Område

Allergener

Sulfitter

Varetype

Økologisk

Ja

Producent

Wunsch et Mann Crémant d’Alsace Vintage Brut 2021

kr.219,00

På lager

Wunsch et Mann Crémant d’Alsace Vintage

I Alsace har man i over 30 år produceret mousserende vin efter samme principper som i Champagne – “Metode traditionelle”.  Ofte med et resultat på niveau med den “rigtige” vin fra Champagne, men bare til den halve pris! Til Wunsch et Mann Crémant d’Alsace Vintage anvendes Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Auxxerois. Druerne høstes tidligere end normalt for at opnå et naturligt højt syreindhold. Kun de bedste og mest sunde druer anvendes til Wunsch et Mann Crémant d’Alsace Vintage. Efter høst presses druerne og en separat gæring finder sted. Efter gæring tappes vinen på flaske og her finder en sekundær gæring kaldet “anden gæringen” sted. Det er her boblerne skabes. Herefter lagres vinen i de kølige kældre i 5-6 år. Først når vinen forlader kælderen klargøres den ved at bundfaldet fjernes og champagneproppen sættes i.

Oplevelsen

Wunsch et Mann Crémant d’Alsace Vintage er særdeles velegnet til fisk, skaldyr, lyst fjerkræ eller blot som aperitif. har en flot strågul farve. De små bløde bobler vidner om lang lagring. Duften byder på nuancer af modne æbler, lidt ristet rugbrød og fersken. Smagen er fyldig og insisterende, med en flot tone af modne æbler og risede nødder.

Vinene filtreres udelukkende naturligt, hvorfor et helt naturligt og ganske ufarligt bundfald kan forekomme.

Vinhuset

Wunsch et Mann er beliggende i Wettolsheim lidt nord for Colmar i hjertet af Alsace. Huset har i generationer været i familieeje og ledes i dag af brødrene Thierry og Maxime Mann. Der sigter efter at lave vin med en bred appel og samtidig med respekt for de enkelte druers karakter og med respekt for naturen. Således er vinhuset certificeret økologisk fra og med årgang 2011.

Alle, for Alsace, 7 tilladte druer er repræsenteret i husets portefølje, samt en fantastisk Cremant “Champagne” og de søde Vendanges Tardives og Sélection de Grains Nobles.

Området

Alsace er enestående. Da den skiftevis har været på tyske og franske hænder, værnes der om dobbelttydighederne i sproget, blandt traditionerne og sågar i vinene. Det er også den eneste region i Frankrig, der længe har markedsført sine vine under navnet på den druesort, de er fremstillet på.

Selv om Alsace er Frankrigs nordligste region, nyder den godt af meget varme og solrige somre og er faktisk den mest tørre region i Frankrig.

https://tnv-vin.dk/vare-kategori/vin/mousserende/