Yderligere information

Område

Land

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Ja

Producent

Wunsch et Mann Alsace Riesling Cuvée du Roi Clovis 2022

kr.135,00

På lager

Vinen

Wunsch et Mann Riesling Cuvée du Roi Clovis er et klassisk eksempel på Alsace Riesling. Wunsch et Mann Riesling Cuvée du Roi Clovis er husets top Cuvée – og det kan smages….

Farve: Lys til gylden
Duft: Friske citrus- og blomsternoter
Smag: Den er livlig i munden med en sprød citrusfrisk kant og elegant blomstret eftersmag.
Passer til: Skaldyr, hvide og grønne asparges, fjerkræ, smørrebrød, grøntsagstærter samt aperitif.

Producent

Wunsch et Mann er beliggende i Wettolsheim lidt nord for Colmar i hjertet af Alsace. Huset har i generationer været i familieeje og ledes i dag af brødrene Thierry og Maxime Mann. Der sigter efter at lave vin med en bred appel. Altid med respekt for de enkelte druers karakter og med respekt for naturen. Således er vinhuset certificeret økologisk fra og med årgang 2011. Alle, for Alsace, 7 tilladte druer er repræsenteret i husets portefølje, samt en fantastisk Cremant “Champagne” og de søde Vendanges Tardives og Sélection de Grains Nobles.

Området

Alsace er enestående. Da den skiftevis har været på tyske og franske hænder, værnes der om dobbelttydighederne i sproget, blandt traditionerne og sågar i vinene. Det er også den eneste region i Frankrig, der længe har markedsført sine vine under navnet på den druesort, de er fremstillet på. Et andet paradoks er, at Alsace, der økonomisk set er en stor region og har en tæt befolkning, også er en smuk landsbrugs- og vinregion. Selv om Alsace er Frankrigs nordligste region, nyder den godt af meget varme og solrige somre og er faktisk den mest tørre region i Frankrig