Zenato Amarone della Valpolicella Classico 2018
kr.399,00
Ikke på lager
Vinen
Det forpligter selvsagt at være medlem af Le famiglie dell’amarone d’arte, men Zenatos Amarone er typisk også at finde blandt områdets absolut bedste. Amarone della Valpolicella Classico her er da også et pragteksemplar, med en fabelagtig intensitet, nuancerigdom og dybde. Sorte kirsebær og blommer, chokolade, tobak, læder og kanel er nogle af de fremtrædende elementer. Zenatos Amarone della Valpolicella Classico udgør næsten et måltid i sig selv, men kan snildt ledsage selv den kraftigste kødret.
Selvom Amarone stødt og sikkert har tilkæmpet sig en podieplads, som én af Italiens bedste vine, adskiller den sig alligevel markant fra feltets øvrige topvine; Barolo og Brunello. Nok er Amarone fremstillet af flere druesorter end blot en enkelt, men den altafgørende forskel ligger i, at druerne tørrer inden presning.
I traditionel henseende fremstilles Amarone på druerne Corvina, Rondinella og Molinara. Men flere progressive producenter, herunder Zenato, anvender i stigende grad historiske druer som Oseleta og Croatina, der bidrager med hhv. tannin og struktur, og ungdommelig frugtfriskhed.
Produktion
Druerne til Zenatos Amarone håndhøstes i slutningen af oktober, fra deres marker i Sant’Ambrogio, hvor de kalkholdige jordbundsforhold også byder på moræneler og klippefragmenter. Drueklaserne selekteres grundigt, og kun de allerbedste ligges skånsomt i trækasser, og stilles i et ventileret lokale på vingården, hvor de tørrer i 3-4 måneder for dermed at nedbringe vandindholdet og koncentrere aromastofferne i druerne. Omkring februar, hvor druerne nærmer sig rosin-stadiet, presses druerne og gærer i 15-20 dage ved 23-25 grader. Herefter lagrer vinen i 36 måneder i egefade inden aftapning.