Mængderabat

Yderligere information

Område

Land

Underområde

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

7 Deadly Zins Lodi 2019

kr.110,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 2296 Kategorier: , , ,
Vinen

Syv forskellige vinmarker leverer druer til denne helt specielle vin. Klassisk Zinfandel fra Lodi som med rette kaldes Zinfandels hovedstad. Ingen andre områder producerer Zinfandel i samme klasse. 7 Deadly Zins Lodi 2018 lagres 12 måneder på amerikansk eg. Old Zinfandel med små mængder af Petite Sirah og Petit Verdot.

Smagsnoter: blide stænk af peber og lakrids leder tanken hen på et syndigt ægteskab mellem mørk brombær og vellystig kirsebær. Smagen afsluttes med stænk af vanilje, cacao og mild garvesyre.

Producent

Michael og David Phillips er 5. generation af vindyrkere på Phillips Farms. Historien begynder i 1860’erne lige efter borgerkrigen; hvor Andrew Harshner og hans hustru Lucille slog sig ned og erhvervede 160 acres god landbrugsjord. I begyndelsen dyrkede man udelukkende grøntsager, men de optimale klimaforhold betød, at man senere etablerede store områder som deciderede frugtplantager, hvor også vindruer indgik. I dag omfatter Phillips Farms ca. 500 acres (ca. 200 ha), som frembringer 400.000 kasser 1. klasses vine på grund af den optimale beliggenhed ved Mokulumne River i Sierra Nevada bjergene. Brødrene udvikler hele tiden nye vine og dyrkningsmetoder. De er meget optaget af kun at benytte sig af naturlige dyrkningsmetoder og holde brugen af kemikalier til et absolut minimum. De har modtaget talrige medaljer og anerkendelser for deres produkter og dyrkningsmetoder.

Lidt historie:

I forbudstiden blev druerne solgt med anmærkningen: “Disse druer må ikke bruges til vinproduktion”. I Lodi området måtte vinbønderne naturligvis heller ikke producere vin, men de opretholdte alligevel en ikke ubetydelig produktion, som blev solgt som “Juice”. På den tid blev der drukket ufattelige mængder “Juice” serveret til den gode mad, som området også er kendt for.

Området

Lodi-Woodbridge vinområdet ligger i Central Valley i Californien stik øst for San Francisco og lidt syd for Nappa Valley. Central Valley er det område, hvor der bliver dyrket mest intensivt landbrug i hele verden. Her dyrkes ikke blot de mest forskelligartede frugt-, nødde- og grøntsagssorter, der dyrkes også ris og bomuld, ligesom langt den største del af de rosiner der konsumeres verden over stammer fra Central Valley. 70 % af al Californisk vin laves på druer fra dette område. Klimaet er meget varmt og tørt, og de store vinmarker vandes intensivt og dyrkes effektivt oftest af famlieejede vingårde, som er ejet af samme generation gennem flere årtier. Lodi-Woodbridge vinområdet ligger i den nordligste del af Central Valley, som med et mere moderat klima har vist sig særdeles velegnet til Zinfandel – området kaldes også “Zinfandels hovedstad” – men også vine fra bl.a. Syrah og Cabernet Sauvignon er af fremragende kvalitet. Området er klassificeret som AVA Lodi i den amerikanske appelation American Viticultural Area og kan sammenlignes med den franske appelation AOC.