Yderligere information

Område

Land

Størrelse

fl. 70 cl.

Varetype

,

Økologisk

Nej

Producent

The Balvenie Caribbean Cask 14 Years Single Malt 43% alk.

kr.599,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 3513-1-1-1 Kategorier: , ,
Beskrivelse

Balvenie Caribbean Cask 14 år gamle single malt whisky er blevet modnet på traditionelle egetræs whiskyfade i 14 år, og derefter ‘færdiggjort’ på fade, der tidligere indeholdt caribisk rom.
For at skabe den ideelle finish fyldte Malt Master David C. Stewart MBE amerikanske egetræsfade med sin egen blanding af udvalgte vestindiske rom.
Da han vurderede, at fadene var klar, blev rommen skiftet ud med den 14 år gamle spiritus, og træet gav whiskyen “The final touch”.
Resultatet er en enestående single malt whisky med den traditionelle glatte, honningagtige karakter af The Balvenie beriget med noter af toffee og et strejf af frugt, med en varm, dvælende finish.

Producent

The Balvenie er et af de få destillerier i Skotland der stadig har et hold af bødkere ansat, egen kobbersmed og selv dyrker og malter byg – og selvom det kun rækker til 15% af behovet, er det et bevis på destilleriets dedikation til det gode håndværk.

The Balvenie ligger tæt på Glenfiddich, men har et større fokus på dobbelt-lagringer i både bourbon- og sherryfade. Da ”DoubleWood” blev frigivet i 1993, var det den første whisky, der kunne prale af en ”finish” på sherryfade – en metode der er uundværlig for mange destillerier i dag. Brandet beskyttes nidkært af ejerne, og det er uhyre sjældent at man ser The Balvenie fra uafhængige aftappere. I de tilfælde, hvor destilleriet af den ene eller anden grund sælger fade fra, bliver de typisk spædet op med et par dråber (”teaspooning”) fra nabodestilleriet Glenfiddich og må derfor ikke sælges som single malt. Den resulterende blended malt kaldes som regel Burnside. Den samme proces undergår Glenfiddich med whisky fra The Balvenie, og denne blended malt kaldes Wardhead.