Mængderabat

Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Område

Land

Underområde

Allergener

Sulfitter

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Bishop Shiraz by Ben Glaetzer Barossa Valley 2019

kr.249,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 1451-1-2 Kategorier: , ,

Ben Glaetzer – vinmager som 14-årig
Ben Glaetzer blev bogstavelig talt født til at være vinmager. Hans far er Colin Glaetzer, Barossa Valleys ”grand old man”. Når Bens legekammerater omdelte aviser eller slog græsplænen for at få deres lommepenge, gik den unge Glaetzer til hånde i faderens vingård. I en alder af 14 år kunne han reelt arbejde som fuldbefaren vinmager, selvom han ifølge de australske myndigheder ikke måtte smage på vinen, før han fyldte 18 år (hvilket han naturligvis rettede sig efter…).

Robert Parkers australske favorit
Ben Glaetzer er den australier, som har scoret flest anmeldelser over 95 point i Robert Parkers vinmagasin, The Wine Advocate. Opskriften på hans succes er ganske simpel; Høst et begrænset udbytte fra exceptionelt gamle vinstokke (op til 120 år), som vokser på de bedste marker. Ved at vinificere vinene meget nænsomt, bevarer Ben vinenes elegance og friskhed, også selvom de er kolossalt koncentrerede.

Heartland og Glaetzer
Ben Glaetzer er udover Glaetzer Wines, involveret i Heartland Wines. Heartland projektet er han medejer af, og her fremstiller han “value-for-money” vine på druer fra forskellige områder i South Austalia. Vinene er intense og frugtdrevne, men uden at være marmelade eller sødlige. Superlækre “entry wines”, der giver et indblik i Ben Glaetzers unikke vinmager talent.

Bishop Shiraz fra Glaetzer Winery
Bishop fremstilles 100% af Shiraz fra 35 og 120 år gamle vinstokke plantet i det eksklusive Ebenezer-distrikt i Barossa Valley. Vinen er lagret 16 måneder på fade af fransk (90%) og amerikansk eg (10%), hvoraf 40% er nye fade, og de resterende 60% er 2 – 3 år gamle. Duften byder på klingende rene toner af blåbær og solbær med et let strejf af mørk chokolade og vanille. Smagen er kraftfuld og meget koncentreret, og eftersmagen er meget, meget lang. Nydes gerne som ledsager til kraftigt oksekød, lam og dyrevildt.