Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Område

Underområde

Land

Allergener

Sulfitter

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Bodega Santa Cruz Cueva del Chamán Esencia Garnacha Tintorera 2015

kr.179,00

På lager

Varenummer (SKU): 4812-1 Kategorier: , ,

Cueva del Chamán Esencia er husets top cuvée. Vinen er lavet 100% på Garnacha Tintorera, der efter gæringen lagrer 14 måneder på 500 liters franske egefade. Farven er meget mørk. I duften finder man mørke bær og krydrede noter fra fadlagringen. I smagen finder man yderligere noter af vanille, kaffe og tobak.

Almansa DO ligger i provinsen Albacete, i det sydøstlige hjørne af Spanien, og er mest kendt for kraftige rødvine. På trods af sin nærhed til Middelhavet er klimaet kontinentalt, med høje temperaturer i hele vækstsæsonen. Havets nærhed, samt det forhold at de fleste vinmarker ligger i omkr. 750 m højde, mindsker dog varmen noget. Den dominerende druesort til rødvin i Almansa er Monastrell, men Garnacha Tintorera, Tempranillo, m.fl. anvendes også. Vinene kan være fyldige, sødmefulde og krydrede med masser af mørk frugt. I mange år blev megen rød Almansavin brugt til at blande i vin fra andre områder, men i dag er de også efterspurgte for deres individuelle kvaliteter.

Bodega Santa Cruz de Alpera blev grundlagt i 1947 af 25 vindyrkere. 60 år er gået og den tilegnede erfaring, vinhusets ekspansion og totalt moderniserede faciliteter, positionerer vinhuset som et af områdets stærkeste. Man tilstræber at bevare den kooperative identitet via unikke produkter i høj kvalitet, baseret mestendels på druen Garnacha Tintorera til de røde vine og Verdejo til de hvide. Med omkring 3.000 hektar vinmarker, hvoraf mere end en tredjedel dyrkes økologisk, møder vingården fremtiden med stor optimisme.