Yderligere information

Område

Land

Underområde

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Cantina Santadi Rocca Rubia Carignano del Sulcis Riserva 2020

kr.199,00

På lager

Varenummer (SKU): 756 Kategorier: , , ,
Rocca Rubia Carignano del Sulcis Riserva

Rocca Rubia Carignano del Sulcis Riserva er en strålende repræsentant for den sardinske vintradition. Denne rødvin er skabt med omhu og præcision for at udtrykke karakteren af Carignano-druen og det unikke terroir i Sulcis-området. Carignano-druen er hovedaktøren i denne Riserva-vin. Den trives i det varme klima på Sardinien og bidrager med en imponerende koncentration af smag og en robust struktur til vinen. Rocca Rubia Riserva gennemgår en omhyggelig vinifikationsproces og modnes derefter i egetræsfade for at forbedre kompleksiteten og tilføje nuancer af vanilje og ristet træ. Rocca Rubia Carignano del Sulcis Riserva er ikke blot en vin; det er en hyldest til Sardinien og en smagsoplevelse, der inviterer dig til at udforske dybden af middelhavsområdets terroir i hver eneste glas.

Smag: Denne vin præsenterer en intens og dyb rubinrød farve, der forudsiger en kompleks og koncentreret smagsoplevelse. Noter af modne bær, mørke kirsebær, krydderier og undertoner af skovbund karakteriserer smagsprofilen. Tanninerne er velintegrerede, hvilket giver vinen struktur og et længerevarende afslutning.

Serveringsforslag: Denne Riserva-vin er ideel at nyde ved en temperatur, der ligger mellem 16-18 grader Celsius og ledsager fremragende rødt kød, vildt eller modne oste.

Producent

Cantina di Santadi er et kooperativ, der blev stiftet i 1960 og i dag råder over ca. 500 hektar vinmarker i 9 forskellige kommuner i det sydøstlige hjørne af Sardinien. Modsat mange andre kooperativer satser Santadi udelukkende på kvalitetsvin, og har derfor vedtaget et maksimalt udbytte for alle druelevrandører på ca. 40 hl per hektar. For at bevare vinenes lokale præg anvendes udelukkende “indfødte” sardiske druer, hovedsageligt Carignano, Monica og Nuragus til de røde vine og Vermentino og Nasco til de hvide. Med dette materiale har Santadis ønolog Piero Cella i samarbejde Giacomo Tachis, manden bag bla. Sassicaia og Tignanello, formået at fremstille fyldige og velstruktu-rerede vine af stor klasse som Rocca Rubia, Baie Rosse og ikke mindst Terre Brune. Sidstnævnte har flere gange modtaget de prestigefyldte 3 glas i Gambero Rosso.