Yderligere information

Størrelse

150 cl.

Land

Område

Underområde

Allergener

Sulfitter

Varetype

Økologisk

Ja

Producent

Château Maucoil Chateauneuf du Pape 2019 – Magnum!

kr.699,00

På lager

Château Maucoil Chateauneuf du Pape 2019

Châteauneuf-du-Pape Tradition er lavet på økologiskdyrkede druer fra forskellige parceller på slottet, som høstes manuelt ved optimal modning. Man gennemfører en grundig selektering både ved plukningen og ved ankomsten til kælderen. Da nogle vinstokke er over 80 år gamle er høstudbyttet lavt (Ca. 25 hl./ha.). Vinen er lavet på Grenache, Syrah, Mourvèdre og Cinsault. Gæringen foregår separat for hver druesort og hver parcel, på åbne gæringskar. Derefter bliver vinen modnet i et år på fad. Flot, blank, intens, rubinrød farve. I duften er vinen mere på den delikate end den kraftige side, med nuancer af sorte bær og sarte toner af hvid peber. Smagen er klassisk Châteauneuf med frugtrige toner af mørk kirsebær, blommer og engelsk lakrids og milde krydderier til sidst. Den slutter med god velour og finesse samtidigt. Château Maucoil Chateauneuf du Pape 2019 vil f.eks. matche grillretter med vildt, okse, lam eller svinekød men også middelhavs-inspirerede risottoer og pastaretter. Serveres ved 16-18°C.

Druesammensætning: 10% Cinsault 60% Grenache 15% Mourvedre 15% Syrah

Området

Château Maucoil ligger ca. 3 km. nord for selve landsbyen Châteauneuf-du-Pape. Dets historie går helt tilbage til romerne, som p.g.a. stedets vandkilde og dets beliggenhed nær Via Agrippa, brugte det som garnisonslejr. Druedyrkningen på Maucoil startede i det 17. årh. og slottet fik hurtigt stor anerkendelse for sine vine. Ifølge eksisterende matrikelkorte på slottet, svarer nogle af de parceller man dyrker i dag til dem man dyrkede oprindeligt. I dag består Château Maucoil af 30 ha. i Châteauneuf-du-Pape, 5 ha. Côtes-du-Rhone og 8 ha. i IGP Pays de Vaucluse. Familien Arnaud overtog slottet i 1995, og siden 2009 er det deres datter Bénédicte Arnaud-Bonnet og hendes mand Charles Bonnet, som står ved roret. På Château Maucoil holder man fast i de dyrkningsmetoder, man har praktiseret på stedet i flere generationer: Let pløjning, dækning og afdækning af foden på vinstokken, naturlig gødning (får- heste- og algegødning). Sygdom- og insektsangreb bekæmpes kun, når det er absolut nødvendigt og med miljøvenlige teknikker. Slottet dyrker vin efter kontrollerede økologiske teknikker.

Selvom det kan være svært at adskille historien fra legenden, ser det ud til, at dyrkningen af de første vine i området blev sat i gang af paverne i Avignon i begyndelsen af 1300-tallet og især af Pave Clement V (født i Bordeaux) og Pave Jean XXII. Oprindeligt var det først og fremmest hvidvine, der produceredes på skråningen, som lå ved Châteauneuf-Calcernier – pavens ferieslot i nærheden af byen Avignon. Efterhånden overtog rødvinene førstepladsen, og ligesom Hermitage rødvinene i starten blev brugt til at “forbedre” Bordeauxvinene med, blev Châteauneufvinene blandet med Bourgognevinene for at give dem mere styrke. Châteauneuf-du-Papes rødvine må produceres på 13 forskellige druer efter lovgivningen. Sammensætningen af druerne i vinen er sammen med fremstillingen og jordbundsforholdene den vigtigste faktor for kvaliteten. Druer som Grenache, Syrah, Mourvèdre og Cinsault er dem, som giver de bedste kvaliteter.