Yderligere information

Land

Allergener

Sulfitter

Område

Producent

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Underområde

Domaine Sorin Coquard Pinot Noir

kr.169,00

På lager

Varenummer (SKU): 5083-1 Kategorier: , , ,
Bourgogne Pinot Noir – mineralsk friskhed

Domaine Sorin Coquard Pinot Noir er kendt for sin elegante røde farve og sin komplekse smag. Vinen har en aroma af røde frugter såsom kirsebær, hindbær og jordbær. Smagen er rig, med en mineralsk friskhed og fylde med bløde tanniner, der giver vinen en behagelig struktur. Vinen kan nydes i sin ungdom, men har også potentiale til at udvikle sig yderligere i 3-5 år.

Côtes d’Auxerre

Côtes d’Auxerre er et mindre vinområde i Bourgogne-regionen i Frankrig, som er kendt for at producere nogle af de fineste hvidvine i regionen. Vinområdet ligger nordvest for Chablis og strækker sig langs floden Yonne. Côtes d’Auxerre er opdelt i tre appellationer: Saint-Bris, Irancy og Côtes d’Auxerre. Saint-Bris er kendt for sin Sauvignon Blanc, Irancy er kendt for sine rødvine lavet af Pinot Noir og César-druer, mens Côtes d’Auxerre hovedsageligt er kendt for sine hvidvine lavet af Chardonnay, men der er også produktion af fremragende rødvine på 100 % Pinot Noir. Her er et unikt klima, der er påvirket af floden Yonne og skråningerne i området. Dette giver vine fra Côtes d’Auxerre en friskhed og elegance, som er karakteristisk for Bourgogne-vine.

Domaine Sorin Coquard – familieejet og HVE-certificeret vingård

​Domaine Sorin Coquard er beliggende i hjertet af Côtes d’Auxerre-området i Bourgogne. Vinmarkerne på Domaine Sorin Coquard dækker et samlet areal på omkring 23 hektar, hvoraf 9 hektar er Aligoté-druer, 4 hektar er plantet med Chardonnay-druer og 7 hektar med Pinot Noir-druer. Vinmarkerne ligger på skråninger med sydøst vendt eksponering, hvilket giver god eksponering for sollys og giver druerne god modning. Jordbunden i området består hovedsageligt af kalksten og ler, hvilket giver vinen dens karakteristiske mineralske smag. Vinproduktionen på Domaine Sorin-Coquard er baseret på traditionelle metoder, med håndplukning af druer og forsigtig presning for at bevare druernes naturlige smag og aromaer. Vingården lægger desuden stor vægt på bæredygtighed og er HVE-certificeret.