Yderligere information

Størrelse

fl. 70 cl.

Land

Område

Varetype

,

Producent

Hinch Peated Single Malt Irish Whiskey 43%

kr.329,00

På lager

Varenummer (SKU): 5545 Kategorier: , ,

Hinch Peated kommer fra Hinch Distillery som ligger i de smukke omgivelser på Killaney Estate, County Down i Irland. Navnet Hinch er taget fra ’ballynahinch’, som betyder ‘øens by’ på gælisk. Blandt County Downs bølgende grønne bakker er der skabt et destilleri, som har ambitioner langt ud over ‘det almindelige’ samt ambitioner om at være kreativ langt ud over ‘det let opnåelige’. County Down har en stærk destilleringshistorie og var fra slutningen af det 18. til begyndelsen af det 20. århundrede hjemsted for syv irske whiskyproducerende destillerier. Hos Hinch Distillery er man virkelig stolt af at være en del af den fortsatte historie om County Down. Her er man inspireret af destilleringstraditioner og færdigheder, der er udvekslet gennem århundreder under ebbe og flod af gæliske folk over Det Irske Hav. Man er informeret om fortiden, men ser på fremtiden, skaber irske whiskyer, der er betryggende glatte og bløde, men alligevel meget markant rigere og dristigere i karakter. Hinch Distillerys korn til glas destilleri er specialbygget til at producere en meget speciel stil af irsk Single Malt Whisky. Man bruger vand fra Morne-bjergene samt traditionelle irske mæskeprocesser og er selvfølgelig beærede over at være en del af en stolt irsk historie med tredobbelt destillation. Hinch Distillerys ’whisky mash house’ indeholder ikke ét men to mæskekar, hvilket giver mulighed for at maksimere smagsprofilerne. Dette gør det igen muligt for fermenteringen at levere et større udvalg af smag, der i sidste ende slår igennem i whiskyerne fra Hinch Distillery.

Hinch Peated Single Malt er en klassisk tredobbelt destilleret Irsk Whiskey, i en noget så sjældent som en røget udgave.

Det er en whisky med lys, gylden farve samt delikat og røget duft med et strejf af egetræ. Smagen forekommer røget med noter af frugt, lakrids og brændt egetræ samt en lækker sødme, som varer ved i eftersmagen.

En fræk, dristig, innovativ og moderne whisky, der er produceret med stolthed i County Down.