Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Land

Område

Allergener

Sulfitter

Varetype

,

Økologisk

Nej

Producent

Louis Grimaud Pineau Des Charentes Rouge 17% alk.

kr.149,00

På lager

Varenummer (SKU): 778 Kategorier: , , ,

Louis Grimaud Pineau Des Charentes Rouge har en bouquet som en moden brandy og fyldigheden fra druemost, som har modnet under Charentes sol. Det færdige produkt har en alkohol på 17 % og er behersket sød, særdeles blød, men ikke sprittet.

Det anbefales at servere Louis Grimaud Pineau Des Charentes Rouge i et tulipanformet glas så dens farve og smag fremhæves.

Serveres ved 8°-10° C. og er velegnet til foie gras og en række desserter.

Om Pineau Charentes
Pineau de Charantes opstod ved en tilfældighed tilbage i 1500-tallet. En cognac-producent tilsatte druemost til en tønde cognac ved et uheld. Han troede egentlig, at tønden var tom, men i virkeligheden indeholdt den cognac. Blandingen blev lagt i kælderen som Cognac med henblik på gæring. Et par år efter smagte producenten på indholdet i fadet, og resultatet var en lækker sød, blød, og saftig vin – Pineau des Charentes var født.

Typisk er blandingsforholdet cirka 20% cognac og 80% ugæret eller let gæret most. Druerne til den røde Pineau laves på Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Merlot. En almindelig Pineau bliver lageret i ca. 1½ – 3 år, men der laves særlige udgaver som f.eks. Pineau “Vieux”, hvor lagringstiden er minimum 5 år og “Très Vieux” som lagrer mindst 10 år. Lagringen foregår på egefade.

Stilmæssigt kan den minde lidt om en sød muskatvin fra Sydfrankrig – de såkaldte Vin Doux Naturels – men cognac-tilsætningen giver en speciel og noget anderledes karakter. Pineau de Charentes er velegnet som en kølig apperitif – og naturligvis som dessertvin eller til kaffen.

Om Louis Grimaud
Vingården blev grundlagt i 1867 af Louis Grimaud og udgjorde i begyndelsen kun nogle få hektar i Segonzac, som er beliggende i Grande Champagne. Dette område betragtes normalt som den mest prestigefyldte i Cognac. Et par år senere hærgedes domænet imidlertid, som tilfældet var for hele cognacregionen, af phylloxera. Det krævede adskillige år for Louis Grimaud at rekonstruere vingården, en proces som foregik i tæt samarbejde hans svigersøn Pierre Thorin.