Tilbud

Yderligere information

Område

Allergener

Sulfitter

Land

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Norton Altura Malbec 2021

kr.149,00

På lager

Varenummer (SKU): 2966-1-2 Kategorier: , ,
Norton’s Altura 2021 Malbec – 1300 meter over havet:  svimlende højt og svimlende flot

Vinmager David Bonomi, der af Decanter er kåret som en af Top 10 vinmagere i Sydamerika og af Tim Atkin til Winemaker of the Year 2020, anvender druer fra vinmarken Los Chacayes i Valle de Uco, Mendoza. Markerne er beliggende helt oppe i 1300 meters højde og udbytterne er fortvivlende små. Denne vinmark er plantet i 2001, og leverer allerede nogle af referencerne for Malbec i Argentina.
Høsten foregår først sent i april og manuelt og druerne håndsorteres på et rullebånd. Den malolaktiske gæring foregår på små egefade og senere i små cement fade ved 20 grader. Al vinen ligger minimum 12 måneder på små egefade, de fleste franske og alle brugt én gang. Vinen frigives først til salg efter 6 måneder på flaske. Med Altura Malbec når Malbec helt nye højder. Helt utroligt tæt og rig med en helt exceptionel balance. Og hele tiden med den mineralitet der kommer oppe i højderne. Denne Altura High Altitude Malbec flytter grænserne for, hvad Malbec kan, og med denne stil ser vi en stor fremtid for Mendoza Malbec. Er du til Malbec, er denne vin en du SKAL smage.

Mendoza – centrum for Sydamerikas allerbedste vine

Mendoza ligger i det vestligste Argentina, lige for foden af de imponerende Andesbjerge, der har Aconcagua som det højeste med lige knap 7.000 meters højde. Det højeste udenfor Himalaya. Ud over at være en meget imødekommende lille storby, er Mendoza centrum for langt det meste af Argentinas high-end vinproduktion. Selvom der har været produceret vin i Mendoza i mere end 150 år, er det først de seneste få årtier, Mendoza har markeret sig med en meget bred vifte af internationalt anerkendte top vine.

Norton – blandt de sidste pionerer

Bodega Norton blev grundlagt af den engelske jernbane ingeniør Edmund James Palmer Norton i 1895. Et fun fact er, at han blev født i Haderslev i 1865. Han fik godt 25 år senere til opgave at etablere den vildeste jernbane tværs over de næsten uovervindelige Andesbjerge. På vejen hjemad blev han forelsket i området omkring Mendoza og så mulighederne. Han afgik ved døden 1944.
Efter en noget omskiftelig tilværelse, ligesom Argentina, blev ejendommen sat til salg og køber blev den anerkendte østrigske forretningsmand Gernos Langes Swarovski, der nok er mest kendt verden over for sine krystaller. Han satte straks sin dynamiske søn Michael Halstrick (kåret til Businessman of the Year i Argentina) til at drive og udvikle Norton, og siden er det gået godt og stærkt. Norton er i dag et af verdens førende vinbrands og kvaliteterne øges år efter år, og de seneste mange år også med vægt på bæredygtighed.