Yderligere information

Land

Producent

Størrelse

Varetype

Økologisk

Underområde

Område

Provolo Gino” Rosso Veronese 2021

DKK79,00

På lager

Varenummer (SKU): 5596 Kategori:

Vingården er beliggende i Mezzane di Sotto øst for Verona. Landet omkring Verona – en by med mange års historie – består af bløde skråninger, der lidt efter lidt støder op til de nordlige alper og mod vest den storslåede Gardasø. Vingården er grundlagt i 1927 og i dag er 3. generation ved roret og 4. generation står klar i kulissen. Familien  kontrollerer selv alle niveauer i produktionen lige fra indkøb af flasker til fremstilling af vinen. Dette for at sikre, at  alt foregår som det plejer !

Vinen er fremstillet på druen Corvina Veronese. Druerne høstes i september, lidt senere end normalt”, og drueklaserne tørres (ligesom druerne til Amarone vine) . Begge dele for at øge koncentrationen i mosten. Gæringen foregår på temperaturstyrede ståltanke ved 25-27 grader og pågår i ca. 14 dage. Den færdige vin lagres i en periode på 6-12 måneder på egetræsfade.

Farven er dyb rød. Duften er domineret af mørke modne bær og tørrede frugter. Smagen er kraftig, med diskrete toner af tørret frugt. Denne vin kan nydes uden mad og er ganske&nbsp fortræffelig til ikke for kraftige kødretter. Nydes bedst ved ca. 18 grader.&nbsp