Yderligere information

Størrelse

fl. 70 cl.

Land

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Område

Stauning Bastard Malted Rye Mezcal Finish 46% alk.

kr.595,00

På lager

Varenummer (SKU): 3293-1-2 Kategorier: , Tag:

Vesterhavets kølige vildskab krydret med mexicansk temperament: En duft af citroner og sød tobak blander sig med mild røg og vilde blomster. Blød og sødmefuld i munden med spicy noter af krydderier og brændt karamel. Mezcal er en traditionel mexicansk brændevin, der destilleres på hjertet af agaveplanten.

Research Series er Stauning Whiskys legeplads. Her prøver Stauning nye ideer af, eksperimenterer og tænke ud af boksen.

Vinden fra Vesterhavet blander blod med Mexicos ørken i denne dobbelt-destillerede rye whisky, der er lagret på gamle mezcal fade. En illegal kærlighedsaffære med en blid og eksotisk eftersmag.

Stauning Bastard er en rye whisky, der er brygget på rene vestjyske råvarer, maltet på gulvet i Staunings destilleri og dobbelt-destilleret over åben ild. Efter 3 år på nye, brændte amerikanske egefade er “Bastard” rundet af med 6 måneders ophold i gamle mezcal fade fra mexicanske Oro de Oaxaca. Resultatet er et elegant gadekryds af en rye whisky, hvis lige du ikke finder andre steder i verden.

Farve: Mørk rav
Duft: Sød tobaksrøg, rosiner, havre, citrus
Smag: Tobak, kanel, vanille, byg, brun farin, melasse, shortbread
Afslutning: Lang sød eftersmag af brun farin, peber, blid røg og saltet

Alder: Destilleret 2017
Tappet: oktober 2020
Fade: 3 år i Virgin American White Oak + 6 måneder i Oro de Oaxaca Mezcal fade

Hver udgave i Research Series vil være udsmykket af en kunstner og udkomme i meget begrænset oplag. Grafikken til Stauning Curious er tegnet af Thit Hansgaard. Hun arbejder som tatovør hos tattoo shop Sinners Inc Art Collective i Aarhus.