Yderligere information

Område

Land

Størrelse

fl. 70 cl.

Varetype

,

Økologisk

Nej

Producent

The Balvenie Doublewood 12 Years Old Speyside Single Malt 40% alk.

kr.499,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 3513-1-1 Kategorier: , ,
Beskrivelse

The Balvenie DoubleWood 12 Years Old blev første gang frigivet i 1993, og var da et af whiskyverdenens første eksempler på en whisky med en såkaldt ”finish”, hvor den indledende lagring, som foregår i ”traditional whisky casks” (sandsynligvis refill bourbonfade), efterfølges af en lagring på sherryfade. Siden har DoubleWood opnået klassiker status. En must-try single malt for alle whiskyfans!

Farve: Dyb gylden.
Duft: Fyldig duft af chokolade, kirsebær og brioche.
Smagsnoter: Kirsebær, hindbær, sort peber og kanel i en balanceret melange.

Serveringsforslag: En suveræn ”after dinner”-whisky, som bør nydes rent.

Producent

The Balvenie er et af de få destillerier i Skotland der stadig har et hold af bødkere ansat, egen kobbersmed og selv dyrker og malter byg – og selvom det kun rækker til 15% af behovet, er det et bevis på destilleriets dedikation til det gode håndværk.

The Balvenie ligger tæt på Glenfiddich, men har et større fokus på dobbelt-lagringer i både bourbon- og sherryfade. Da ”DoubleWood” blev frigivet i 1993, var det den første whisky, der kunne prale af en ”finish” på sherryfade – en metode der er uundværlig for mange destillerier i dag. Brandet beskyttes nidkært af ejerne, og det er uhyre sjældent at man ser The Balvenie fra uafhængige aftappere. I de tilfælde, hvor destilleriet af den ene eller anden grund sælger fade fra, bliver de typisk spædet op med et par dråber (”teaspooning”) fra nabodestilleriet Glenfiddich og må derfor ikke sælges som single malt. Den resulterende blended malt kaldes som regel Burnside. Den samme proces undergår Glenfiddich med whisky fra The Balvenie, og denne blended malt kaldes Wardhead.