Yderligere information

Varetype

Land

Størrelse

70 cl.

Økologisk

Ja

Producent

Wild Distillery slåen gin SØD 34% alk.

kr.399,00

På lager

Varenummer (SKU): 6003-1-1-2-1 Kategorier: , ,

Wild Distillery slåen gin Sød er en smagfuld blanding af tradition og håndværk, der fanger essensen af Bornholms vilde landskab og den første variant i den nye SØD serie fra Wild Distillery.

Den strålende rubinrøde farve i Wild Distillery slåen gin stammer fra de fineste frodige slåenbær, vi med tilladelse fra Naturstyrelsen omhyggeligt håndplukker fra den bornholmske natur.
Slåenbærrene er plukket i november måned efter begyndelsen af nattefrosten. Før frosten er slåenbærrene bitre og syrlige. Efter frostens påvirkning, udvikler slåenbærrene deres karakteristiske dybe smag af kirsebær, blomme og mandel.

Det bemærkes, at nogle vælger at plukke slåenbærrene tidligere på året og fryse dem ned i en moderne fryser. Men vi mener, at der er noget særligt ved at lade naturen følge sin sædvanlige gang.
Ved at kombinere de saftige slåenbær med en nøje udvalgt blanding af vores fineste gin opnår vi en unik smag. Efterfølgende lagrer vi vores Slåen Gin Likør i 5 måneder for at udtrække den maksimale smag af de bornholmske slåenbær. Resultatet er en blød, frugtagtig og fyldig ginlikør med en afbalanceret sødme og syrlighed. I duften fornemmes noter af sød kirsebær og et strejf af mandel, som fuldender smagsoplevelsen.Slåen Gin er en sød gin, der med fordel kan nydes rent eller serveres med en Lemon tonic.

Historien om Slåen Gin

Slåen gin har sin oprindelse i England og Skotland, hvor den blev nydt før jagtudflugter som en opkvikkende drik. Denne praksis dateres tilbage til det 18. århundrede, hvor slåen gin gav varme under de kolde jagter. Det siges, at slåen ginnen også fungerede som en form for medicin mod forkølelse og andre plager, hvilket gjorde den endnu mere værdsat i landdistrikterne. Gennem århundrederne har opskrifterne udviklet sig, og i dag fortsætter slåen gin med at være en elsket del af den britiske og skotske spiritustradition, og den nyder nu international anerkendelse for sin subtile sødme og komplekse smagsprofil.

Wild Distillery

er placeret midt på Bornholm, omgivet af nogle af de bedste vilde ingredienser, som Norden har at tilbyde. Wild Distillery har en særlig tilladelse fra Naturstyrelsen til at sanke vilde planter langs den bornholmske klippekyst. Den unikke kombination af sol, saltvand, klippefyldte kyster og sandjord, giver enebær de bedste forudsætninger for at modne og udvikle sin karakter og stil.

På håndbankede kvalitets kobberkedler fra Müller Brennereianlagen i Oberkirch, har Master Distiller Henrik Nerst smagt sig frem til den perfekte gin. Ginen er opdelt i to serier; ENE og WILD.