Yderligere information

Størrelse

fl. 70 cl.

Område

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Land

Wolfburn Morven Lightly Peated 46%

kr.399,00

På lager

Varenummer (SKU): 557-2-2 Kategorier: , ,

Wolfburn Distillery Morven Lightly Peated giver først et indtryk af behagelig tørverøg i aromaen. Det bliver fulgt med små antydninger af den skotske havluft (salt), vanilje, egetræ og frisk frugt. Blomster byder sig til, når du smager, med lidt rosiner, lette krydderier og en elegant honningsødme, som runder af.

Wolfburn er det nordligste destilleri på det skotske hovedland og selve spidsen af det britiske fastland. Her bliver whisky til på samme måde, som det er foregået siden 1400-tallet. Ved håndkraft, med de bedste ingredienser og helt uden hastværk. William Smith grundlagde destilleriet i 1821 i udkanten af byen Thurso. Thurso betyder ”Thors sted” og har rødder tilbage til vikingerne. Smith gav destilleriet navnet Wolfburn efter det vandløb, der løber lige ved siden af. ”Burn” er nemlig skotsk for ”lille flod”. Destilleriet blev bygget i de hårdføre, lokale Caihness-sten og da man i 2011 ville genfinde det gamle destilleri efter 150 års glemsel, fandt man de gamle, rå sten.

Én afgørende faktor for god whisky fandtes dog stadig på stedet, lige så friskt og piblende som for næsten 200 år siden: Det kolde vand i Wolfburn. I 2012 ryddede skotterne derfor et lille, nærliggende stykke jord for tidsler og ukrudt og begyndte igen, 150 år senere, at skabe whisky på stedet med vand fra Wolfburn. Herunder Wolfburn Distillery Morven Lightly Peated.

Allerede nu har Wolfburn vundet et stort antal priser og er blevet rost til skyerne. Ikke mindst af verdens mest kendte whisky-anmelder, Jim Murray: For all its youth, its excellence and quality glimmers from the glass. Læg hertil en guld ved World Whiskies Awards, Guld ved World Spirits Awards og guld ved Concours International de Lyon.