Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Producent

Land

Område

Underområde

Allergener

Sulfitter

Varetype

Økologisk

Nej

Bertani Valpolicella Ripasso 2020

kr.119,00

På lager

Varenummer (SKU): 5542-1-2-1-1-1 Kategorier: ,
Vinen

Bertani Valpolicella Ripasso 2020 er produceret af druerne Corvina Veronese (85%), Merlot (10%) og Rondinella (5%), der er dyrket i det klassiske Valpolicella-område i Veneto i det nordlige Italien. Druerne er håndplukkede, og vinen har været lagret på franske egetræsfade i 9 måneder. Det er en elegant rødvin med intens purpurrød farve med et blåligt skær samt koncentreret og kompleks frugtduft. Smagen er silkeblød og velafbalanceret med god fylde og frugt samt en lang og behagelig eftersmag.
Denne harmoniske rødvin er særdeles velegnet til de fleste traditionelle italienske madretter som krydrede pasta- og risretter, grillet kød og mellemlagrede oste. Vinen er drikkemoden nu og de næste par år. Bertani er Winery of the Year i Gambero Rosso’s Guide “Itaian Wines 2023”

Bertani Valpolicella Ripasso 2020 er produceret på “Ripasso”-metoden, som direkte oversat betyder “passeret igennem igen”. Udtrykket betyder, at vinen gennemgår en andengæring på kvaset (også kaldet pomace) fra druer brugt til fremstilling af Amarone. Dette giver ekstra smag, alkohol, krop, karakter og garvesyre til Valpolicella’en.

Området

Veneto er en af ​​Italiens største vinregioner og ligger i det nordøstlige hjørne af landet. Regionen producerer en bred vifte af vine, herunder nogle af Italiens mest kendte og værdsatte vine som Valpolicella, Amarone og Prosecco. Valpolicella-vinene produceres i en række forskellige stilarter, herunder Valpolicella Classico, Ripasso og Amarone. Disse vine er normalt lavet på en blanding af druesorter, herunder Corvina, Rondinella og Molinara.

Producent

Bertani, som er et af de bedst kendte og mest legendariske vinhuse i Veneto, Italien, blev grundlagt i 1857 af brødrene Giovan Battista og Gaetano Bertani. Det var Bertani, der i midten af det 20. århundrede købte Tenuta Novara i Valpolicella Classico og efter et halvt århundredes studier producerede ”vinen”, som skulle kunne holde evigt. Dette var starten på Amarone – den ikoniske vin fra dette område – som blev produceret første gang i 1958. Hos Bertani bliver respekten for traditionerne på fornemste vis kombineret med innovation samt god forretningssans, hvilket gør det muligt at opnå vine af den højeste kvalitet.
Bertani er i dag et yderst solidt vinhus, som råder over mere end 200 hektar vinmarker i de bedst egnede vinområder i Veneto. Bertani har en konstant stigende distribution i både Europa og resten af verden. Bertani er et vinhus i særklasse – ikke kun i Veneto og Italien, men i hele verden. Et ægte ikon for italiensk vin.