Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Varetype

,

Land

Område

Allergener

Sulfitter

Økologisk

Nej

Producent

Floriovo Cremovo

kr.89,00

På lager

Varenummer (SKU): 3494 Kategorier: , , , ,

Floriovo Cremovo er en sød mørk Marsala-vin med æggelikør – ja det lyder måske lidt mærkeligt, men likøren er med til at tilføre vinen en fed og cremet smag (den smager ikke af æg!) der står perfekt til Ris a l’amanden med kraftig kirsebær sovs. Floriovo Cremovo er også en god ledsager til desserter med kage, nougat, nødder chokolade osv.

Producent

Da familien Florio i 1833 købte jord på den østlige del af Sicilien var det med det udtalte formål at producere Marsala. Florio blev igennem hele 1900-tallet kendt for at arrangere det legendariske og nu historiske motorløb på Sicilien: Targa-Florio. Tilgangen til såvel produktion som markedsføring har altid været professionel. Det betyder at Florio i gennem årtier har været synonymt med Marsala. Den kommercielle succes har været så stor, at Florio over flere omgange er blevet solgt, og i dag ejes af firmaet Saronno, der er kendt for Amaretto m.v..

Historien

Navnet Marsala er hentet fra byen af samme navn. Der har igennem flere århundreder været tradition for at fremstille både tørre og søde oxiderede vine med rigelig alkohol. Marsala som den hedvin vi kender nu er opfundet af englænderen John Woodhouse i 1773. Han forstærkede den lokale vin med alkohol og dermed skabte et alternativ til Sherry, men med en markant lokal karakter. Marsala varierer fra de tørre over til de mere søde typer. Den kendes på en karakteristisk oxideret og nøddeagtig karakter, der varierer alt efter anvendte druer og lagring.

Vores udvalg af Marsala:  https://tnv-vin.dk/vare-kategori/vin/hedvine/italien-hedvine/?filters=varetype[5044]