Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Område

Allergener

Sulfitter

Land

Varetype

,

Økologisk

Nej

Producent

Underområde

Gratiot Delugny Champagne Petit Meslier Bulles d’Avenir

kr.895,00

På lager

Varenummer (SKU): 3534-1 Kategorier: , , , , ,

Gratiot Delugny Champagne Petit Meslier Bulles d’Avenir er en unika Champagne. Mens størstedelen af de dyrkede druesorter i Champagne distriktet er Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier, findes der såkaldte glemte druesorter. Petit Meslier er en af dem.

Gratiot Delugny Champagne Petit Meslier Bulles d’Avenir er frugten af en lang udvælgelsesproces af David Gratiot. Petit Meslier blev plantet på ejendommen i 2008 og de første 100 % Petit Meslier vine blev til i 2012.

Denne druesort giver en ægte aromatisk karakter. I modsætning til andre og endda sjældent eksisterende 100% Petit Meslier champagner, har Gratiot Delugny valgt at vinificere den på egetræsfade for at blødgøre den udtalte mineralske smag af denne druesort. “Bulles d’Avenir” er derfor en ganske unik champagne i verden.

Lidt salt mineralsk note. Den har en let røget næse med et strejf af tobak og træ. På ganen har den aromaer af Granny Smith æble og hvid fersken og afslutter med et strejf af friskpresset citron. Endnu en smuk hyldest til fortiden som definerer fremtidens høje kvalitet af Gratiot Delugny Champagne.

Gratiot Delugny er et af de sjældne familieejede Champagnehuse, der er tilbage. Husets historie kan dateres helt tilbage til 1889.

Gratiot Delugny er beliggende i kommunen Crouttes Sur Marne. Husets kun 9 ha. vinmarker fordeler sig over de 3 kommuner Croûttes sur Marne, Nanteuil sur Marne et Charly sur Marne.

Flot som aperitif og til skaldyr og bør, for at få fuldt udbytte af duften, serveres i store glas som f.eks. hvidvins gals.