Yderligere information

Størrelse

fl. 70 cl.

Område

Varetype

,

Økologisk

Nej

Producent

Land

Wolfburn Langskip 58%

kr.529,00

På lager

Varenummer (SKU): 557-2-2-1 Kategorier: , , ,

Wolfburn er det nordligst beliggende destilleri på det skotske hovedland. Her bliver whisky til på samme måde, som det altid er foregået: Ved håndkraft, med de bedste ingredienser og helt uden hastværk.

Destilleriet ligger i udkanten af byen Thurso, som betyder ”Thors sted” og har, som navnet antyder, rødder tilbage til vikingerne. Destilleriet er navngivet efter vandløbet Wolf Burn, der løber tæt ved destilleriet og naturligvis forsyner det med vand til produktionen.

Destilleriet blev i 2012, efter 150 års dvale, igen vakt til live. Tæt på den oprindelige placering genopførte en gruppe entreprenante skotter destilleriet, for igen at skabe whisky på stedet med vand fra Wolfburn.

For all its youth, its excellence and quality glimmers from the glass, Jim Murray

Sødmefuld, velbalanceret og blød, skotsk single malt whisky på trods af sin store styrke på 58%. Lagret 100% på bourbonfade og med en rundhåndet fylde, der kun matches af en voldsom smagsmæssig dybde. Du får små præg af tørrede æbler og blomster i næsen, bakket op af en smule egetræ. Tag en dyb indånding, og du finder måske lidt rosiner, dadler og kage. Ikke overraskende springer smagsnoterne nærmest ud ad glasset, når du smager. Fyldige, komplekse og sødmefulde med indtryk af mørk chokolade, ahornsirup, rosiner og mandler. Det hele bliver heldigvis hængende længe, hvor du få små præg af vanilje og små spor af karamel til allersidst.